Have a look!!!

Escrit per isabel.defrutos,

Hello!!!

The Polish school, as a Coordinator of this Project, prepared a publication on the basis of our lesson plans and visits.

Have a look!!! That’s great!!

publikacjaVM


“Virtual Museum” Project a la Revista Albada!

Escrit per isabel.defrutos,


ESO a Almada!!!

Escrit per isabel.defrutos,

L’Equip Erasmus+ de 1r d’ESO ens ha explicat al Bons dies d’avui la trobada a Almada (Portugal).


Portugal at the Salesians Badalona hall!

Escrit per isabel.defrutos,

Els alumnes Erasmus+ de 1r ESO han preparat uns porters on expliquen la trobada a Almada (Portugal).

WELL DONE!!!!!

 

  

 


HAPPY EASTER!!!!

Escrit per isabel.defrutos,

Els nostres companys europeus ens feliciten la Pasqua!!

 

Dear friends,
I wish you to enjoy blessed feasts with light and peace in your soul! Happy Easter!
Cornelia and the Romanian team.

My dear friends!

Thank you for the wishes. I wish you all, my dear friends, a very happy Easter. I hope this Easter holiday fills your homes with peace, joy and plenty of colourful Easter eggs  {#smile}.

Agniezska and the Polish Team.


EP a Almada!!!

Escrit per isabel.defrutos,

Aquí podeu veure la Clàudia, la Maria i el Miquel explicant els seus companys de Primària la trobada Erasmus+ a Almada (Portugal).


The last, but no the least day in Almada!!!!

Escrit per isabel.defrutos,

Saturday, 25th March 2017

Aprofitem el matí de dissabte – ens queden momés unes hores a Portugal –  per visitar el Cristo Rei, una figura impressionant de 153 metres d´alçada, que ens mostren Lisboa amb tota la seva grandiositat i  a una banda el riu Tajo a l´altra l´Oceà.

Ara sí que sí, camí de l´aeroport.

Maria, Clàudia, Miquel, Sara, Mar, Carlos, Lucas i Jordi: sou magnífics. Heu mostrat el bo i millor de tots vosaltres, i heu deixat a la nostra escola, a un nivell altíssim. Ens sentim orgulloses!!

Moltes gràcies per aquesta setmana: ha sigut una experiència meravellosa, i l`èxit del viatge és vostre.

 

 

 

 

 

 


Farewell dinner!!

Escrit per isabel.defrutos,

Friday 24th March 2017

Ahir va ser el dia del peix. No podíem fer el lleig a Portugal, i la veritat; com us dèiem en algun altre moment, el dinar va ser espectacular. Salmó, calamar, sípia, llenguado i sobretot bacallà, però a la brasa de llenya. Els plats es veuen plens, us assegurem que en acabar no quedava res de res. Tips!!

I aquí teniu la Rua dos Reis, el carrer central del barri de Casilhas on hem estat allojats i dinats. Com veureu una “cucada”, tot ple de terrassetes i al final del carrer: el Tajo!!

El Tajo separa Almada de Lisboa, i has de fixar-te molt bé doncs no es diferencia el riu de l´inici de l´Oceà Atlàntic. El que sí queda clar, és una zona de vent, molt de vent.

I com ahir era el darrer dia oficial de treball, vam acabar amb un sopar de germanor: Rumania, Portugal, Polònia i els de Badalona. Tots modats i elegants. Ells  engominats i  les nenes amb mitges i “planxes” de cabell, jeje. Mireu a la Sara i ho entendreu perfectament: brusa “fashion” marcant estil (l´aconteixement s´ho mereixia).

El restaurant Marques de Sé (la Seu, la Catedral), tal com van dir els nanos “de categoria”. I durant el sopar actuació de música Fado, amb la participació de tots nosaltres.

Vam acabar cantant… però no “la parrala”. Música tradicional “portugueisa”.

I com tot en aquesta vida, vam arribar al moment del comiats, sempre això sí, emplaçant-nos a noves trobades, allà on el temps i els projectes Erasmus ens portin.

Conxi+Ana+Isabel


Working at school!!!!

Escrit per isabel.defrutos,

Friday 24th March 2017

Matí de treball. Hem estat realitzant uns tallers consistents en un trencacloques cooperatiu.

Els nanos de Salesians, junt amb la resta de participants, ahir ja vàrem passar el dia junts a Oporto, i per tant les vergonyes dels primers dies han desaparegut,  han confeccionat un mural amb sentiments, emocions, paraules boniques… i un molinet de vent.  L´escola de Lisboa es diu: Cataventos da Paz, i per tant l´orientació i el penell són elements imprescindibles.

També hem tingut un moment per l´intercanvi de regals. A les escoles europees participants els ha encantat el  “bosquito” d´en Joan Mola i el seu equip. Tan punt ha aparegut la figura, tots alhora: Don Bosco!!! oh!!! i de mestre de cerimònies… qui podia ser?? doncs en Miquel Luque, i dins del seu paper ho ha fet perfecte. És el perfecte diplomàtic!.

Ah! que nosaltres també hem rebut regalitus. Els podreu veure la propera setmana a la vitrina de la nostra escola. Us convidem a l´exposició que serà força variada i atractiva.

Bé. Us deixem que anem a dinar. A la nit més.

Conxi+Ana+Isabel

 


Exhausting but incredible days!!!!

Escrit per isabel.defrutos,

Wednesday 22nd and Thrusday 23rd March 2017

 

Ahir dimecres va ser un dia de conexeiment de Lisboa a fons. Teníem de guies a les organitzadores i això era senyal d´èxit.

Vam començar pel Monestir de los Jeronimos que és magnífic i té unes voltes i uns arcs impressionants, però   quina  sorpresa ens esperava?. El gran navegant Vasco de Gama estava enterrat allà. Els nanos de 1r. no sabien qui era però vam aprofitar la descoberta per a fer un avenç dels continguts de Socials dels propers cursos.

A continuació vam estar gaudint del Monument a los “Descobridores”, que per cert, un cop allà i de prop és enorme, i a continuació la Torre de Betlém.

  

En acabar les visites històriques i com no podia ser d´altra manera, vàrem visitar la fàbrica de “Pastís de Betlém”, el dolç més internacional de Portugal: pasta de full, farcida d´una crema… per menjar-se un quilo!!! ah, i acompanyat de xocolata desfeta. Mireu, mireu les cares. Perquè aquests nens són “xocolaters”.

 

Després de dinar, vam passejar i aprofitar per a fer “shoppping”, donat que els nanos són fans de les compres, igual que algunes profes. Ells amb l´excusa de portar regalitus per la família, amics, companys, i les profes, perque sí.

I acabàvem el dia, després de voltar moltes hores sopant a la Cervejeria da Trindade de 180 anys d´història i dins d´ un antic monestir .  Arribada a Almada a les 23. No està mal. Des de les 8!! Aprofitant el temps.

Avui encara ha estat millor. A les 6.30 sortíem camí d´Oporto. La veritat és que matinar ha valgut la pena. Hem passat el dia amb els nens de l´escola amfitriona i l´experiència ha rodat força bé. Els nostres – de 1r. – se sentien el grans.

El primer que hem fet a Oporto ha estat visitar l´Aquarium. Molt ben ambientat i amb espècies sorprenents. Aquí podeu veure la Maria donant de menjar a les rayes. I com podeu comprobar, somrient.

El peix globus, sempre ens sorpren…

Un cop acabada aquesta primera visita ens hem endinsat a Oporto. Quina sorpresa més agradable, és una ciutat plena d´encant. La riba de Duero  és espectacular. Carrers amunt i avall, d´on apareixen edificis de diferents estils, però tot plegat: atractiu pel visitant.

La visita cultura del dia l´hem feta a la Llibreria Lello. Aquí teniu a la Claudia entusiasmada i és que la llibreria s´ho val. Allà diuen que es va inspirar la història de Harry Potter. I la veritat és que els nanos s´ho han passat d´allò més bé remenant llibres.

Un cop vista la llibreria, hem dinat unes franzecilles (megaentrepans de carns, ous, formatge, i salses..) i visitat les caves Sandeman. A la riba sud del Duero.

I ara ja a l´apartament. Sortida de 6:30 a 23:30, les profes… “mortes”, els nanos… ara mateix cantant “Despacito”.  Uff, són incombustibles.

Good night!!!

Conxi, Ana i Isabel