Ens visita la colla de Geganters de Badalona

Escrit per jordi.moya,

La setmana passada, van venir a l’escola els de la Colla Gegantera de Badalona per fer un taller als nens de 5 i 6 de Primària sobre els gegants. Aquí us deixo com ho van viure.

“El divendres 1 d’abril a la tarda, la colla de Geganters de Badalona va venir a l’escola per fer una xerrada als alumnes de cicle superior de primària. La xerrada anava sobre el Tasi i la Mariona, i tots els gegants que han passat per Badalona. Ens van explicar que els gegants es van renovant de tant en tant, i que abans no es tenia tanta cura amb ells com es té ara. Una altra cosa que ens van explicar és que la part més delicada d’un gegant són les mans.
També vam aprendre que la dimonieta de Badalona porta una poma en una mà, i a l’altre mà una serp. Això representa la traïció d’Adam i Eva, que van menjar el fruit prohibit, la poma, per culpa de la serp.
Després ens van explicar com s’havia de posar una faixa, i que es recullen diners per arreglar gegants i capgrossos quan es fan malbé.
Quan es va acabar la xerrada, els alumnes de cinquè ens vam poder emprovar els capgrossos, i els de sisè el Tasi i la Mariona.
Va ser una tarda diferent i molt interessant.”
Clàudia Moya, 5è C

I aquí teniu unes imatges del taller.

image image image image

 


Deixa un comentari

Nom *
Email *
Web