Esbarjo solidari

Escrit per leah.sanchezgel,

El passat divendres 29 de març es va realitzar al pati del col·legi, durant l’hora d’esbarjo, un seguit d’activitats solidàries per recaptar diners per fer arribar a Cuba i col·laborar en la campanya de les missions salesianes.

Aquell dia el pati es va allargar 30 minuts més de l’habitual per tal de poder participar de les diferents activitats proposades. Per tal de poder participar en cadascuna d’elles s’havia de realitzar una petita inscripció a l’activitat al preu d’un euro.

Les activitats que s’oferien eren: Ràpida solidària, KO solidari i Zumba solidària. A més a més d’un petit mercat/tòmbola de productes de segona mà.

LA RÀPIDA:

Què és?

És un joc de futbol. S’assigna un nombre de vides concret amb el que tothom comença. Una persona es posa de porter amb una vida més que els altres i la resta fan una fila al punt de penal. El primer de la fila xuta a porteria: si marca gol passa de nou al final de la fila i qui fa de porter perd una vida. Si falla, es posa de porter. Quan se t’acaben les vides quedes elimiat de la ràpida. Quan finalment queden dues persones, es fa una tanda de penaltis i el que més marca guanya.

Com va anar  l’activitat?

Ha anat bé.

Quantes persones van participar?

Entre 30 i 50 persones.

Opinió d’algun participant:

“Ha estat molt bé, la ràpida”.

Qui va guanyar?

No va guanyar ningú  perquè no va donar temps d’acabar-la.

EL K.O.

Què és?

És un joc de bàsquet. Per jugar al KO, es necessiten 2 pilotes de bàsquet, un mínim de tres persones i 1 cistella. Es posen en fila des del punt de tirs lliures tots els que vagin a jugar. Comença tirant el primer de tots, i després el segon, consecutivament. Quan es fa canasta, la pilota se li passa a la persona que està a la fila darrera del que està tirant i la persona es col·loca al final de la fila de nou, però si una persona encistella abans que la persona que té al davant, aquesta última queda eliminada. Es poden fer tots els llençaments que es vulguin mentre la persona que tenim al darrera no encistella. Quan queda només un/a, aquest/a és el gunyador/a.

Com va anar l’activitat?

L’activitat va anar molt bé.

Quantes persones van participar?

Hi havia aproximadament 50 persones jugant. Van fer aproximadament 30 partides entre els de primer cicle d’ESO i el segon cicle d’ESO.

Opinió d’algun participant:

“Ha anat bé. Ha sigut una estona molt divertida”.

Qui va guanyar?

En el KO el van guanyar moltes persones: una per partida.

Alumnes i professors jugant al K.O.

ZUMBA

Què és?

És un tipus de ball esportiu, de moviments ràpids i música ràpida. Tothom es distribueix en files horitzontals i una persona es posa al capdavant, de cara a tothom, realitzant moviments (gimnàstics) que tothom ha d’imitar al ritme de la música.

Com va anar l’activitat?

Va anar molt bé.

Quantes persones van participar?

Entre 70 i 100 persones.

Qui va guanyar?

En aquesta activitat no hi ha guanyador. No és competitiva.

Finalment es van poder recollir 1745€ que ja s’han enviat a Cuba. Gràcies a tothom per participar.

 


Tanques d’atletisme d’educació física

Escrit per luis.escolabastias,

Un cop acabat el pessebre, els alumnes de la SIEI de l’ESO hem començat a fer tanques d’atletisme per ser utilitzades a educació física. Les vam realitzar durant els dimecres a les dues hores de projectes.

Primer vam realitzar un concurs per saber com haviem de pintar-les. Va guanyar la Sandra perquè va fer servir uns colors que contrastaven molt bé.

El proferssor d’educació física Francisco Expósito va fer les tanques amb PVC tot serrant i enganxant els tubs. Els alumnes de la SIEI de l’ESO, després les vam pintar: la barra superior amb esprai de color vermell i blanc i amb pintura blau vam pintar les potes.

Per fer-ho, primer vam rascar les tanques amb paper de vidre i després vam pintar  amb pinzells i  pintura de color blau. Després vam posar cinta adhesiva per poder pintar amb esprai vermell fosc i blanc brillant.

Quan la pintura va estar seca vam retirar la cinta adhesiva i les vam entregar al professor Francisco Expósito. Aquestes tanques ja es poden fer servir a les classes d’educació física i a les activitats d’atletisme: curses d’obstacles, 100 m. tanques o d’altres activitats esportives.

Esperem que us agradin i les gaudiu.

Alumnat SIEI amb les tanques

 


Entrevista a la Montse Merlos

Escrit per matilla.feju,

Bon dia.

Hem fet una entrevista a la Montse Merlos, professora de la nostra escola. Vam decidir fer-li l’entrevista perquè és  la tutora de 1r B,  classe del nostre company Bernat. A més a més es professora d’optatives, de castellà i de francès.

1- Quin dia és el teu aniversari?

El meu aniversari és el 21 de Març.

2- Quants anys portes sent professora?

Porto 25 anys fent de professora.

3- T’agrada llegir?

Sí, m’agrada llegir.

4- A quina ciutat vius?

Visc a Badalona.

5- A quins cursos fas classe?

Faig castellà al 1r i 3r i optatives  a tota l’ESO.

6- A quines escoles més has treballat?

A l’escola Santa Rosa en Mataró i Sant Carles a Badalona.

7- A quina escola anaves de petita?

A l’escola Montserrat.

8- Què vas estudiar?

Filologia hispànica.

9- Quan eres petita, què volies ser de gran?

Volia ser professora o infermera.

10- T’agrada viatjar?

Sí.

11- T’agrada treballar amb l’ordinador?

M’agrada treballar amb l’ordinador i molt escruire  a mà.

12- Quants anys portes en la escola?

Porto 20 anys.

13- T’agrada vigilar al pati?

Sí  perquè has de parlar amb els alumes.

14- Quin és el teu horari?

De 8:00 a 13.3o i de 15:oo a 17:00.

15- Quins idiomes parles?

Castella, català, anglès i francès.

16- Quines assignatures fas a l’escola?

Castellà i francès.

17- T’agrada fer excursions?

M’agrada molt fer excursions.

18- T’agrada estudiar?

Sí, m’agrada estudiar.

19- Quines coses t’agrada fer en el teu temps lliure?

Llegir, passejar, anar al cinema i jugar amb la meva filla.

Moltes gràcies.

Alumnes SIEI amb la Montse Merlos


La Setmana Festiva de Don Bosco

Escrit per sansaloni.case,

El passat dimecres 30 de gener, els alumnes de l’ESO vam fer els BoscoTalents. Es tracta d’un concurs de talents per demostrar les nostres habilitats artístiques al teatre del nostre “cole”. Tots estaven molt nerviosos i ansiosos de ballar, cantar, tocar o fins i tot veure les actuacions de les altres persones, gairebé totes les actuacions van estar molt igualades, no m’imagino el que va ser de difícil pel jurat decidir. Els “profes” també van participar cantant una cançó disfressats.

Els guanyadors al final van ser 1r A, 2n B, 3r B i 4rt C. El premi consisteix en anar un dia a la platja.

Al dia següent vam fer les BoscoOlimpiades. Les vam fer a les pistes d’atletisme de Cant Ferrater. Ens vam deixar les cames i l’ànima per guanyar alguna cosa. La gent es va esforçar tant intentant guanyar que fins i tot alguns es van lesionar.

Per finalitzar, els “profes” van fer la cursa dels 400 metres, on van deixar guanyar al Francisco perquè era la vint-i-cinquena edició de les BoscoOlimpiades i va ser a ell, fa 25 anys, a qui se li va ocòrrer la idea. Ha estat sempre l’organitzador i li van fer un petit homenatge per donar-li les gràcies per fer-ho possible tots aquests anys. Gràcies Francisco per tot.

Més tard vam fer la botifarrada benèfica pels alumnes de 4t per al seu viatge de fi de curs. Ens ho vam passar molt bé menjant, estant tots junts, jugant, etc. I per finalitzar a la tarda vam fer l’entrega de medalles per a les millors marques d’aquell matí i també van aprofitar per donar els premis als millors dibuixos de BoscoTalents i per fer l’homenatge al Francisco. Va ser una setmana molt divertida.

A més a més d’aquestes dues festes, al col·legi, també van celebrar Don Bosco les altres seccions:

El dia 28-1-2019 a les 9,00h cicle mitja, el dia 29-1-2019 a les 3,00h infantil, el dia 30-1-2019 a les 9,00h cicle inicial i el divendres 1-2-2019 a les 9,00 cicle superior.

A més a més, tant infantil com primària, el mateix dia 31 al matí, van fer tallers lúdics i aquella tarda van fer festa amb el grup d’animació Xiula.

Francisco Expósito. 25 anys de Boscoolimpiades Badalona.

 


Entrevista al Salva, nou titular de l’escola

Escrit per maria.echeparesgo,

En aquesta ocasió hem entrevistat al Salva, el nou titular de l’escola. Ens va explicar com va acabar tenint el treball que té ara. Cóm és la seva feina, què li agrada i què no i moltes coses més que podeu llegir a continuació…..

-Quina és la teva feina a l’escola?

La meva feina a l’escola és animar i ajudar a tots els equips de l’escola.

– T’agrada la teva feina? Per què?

Sí m’agrada molt. Vinc des de Sant Boi fins aquí cada dia. M’agrada molt la meva feina perque jo vull ser educador de joves i llavors això em permet educar i estar amb gent jove com vosaltres. També m’agrada perque segueixo a Don Bosco. És ser una mica com Don Bosco.

-Què és el més fàcil de la teva feina? I el més difícil?

El més fàcil és el treball en equip i el més difícil és prendre decisions que a vegades no agraden a tothom.

-Què fas en el teu temps lliure?

Estar amb la meva dona i les meves filles, llegir i passejar.

-Què volies ser gran quan eres petit? I ara, tens algun pla pel futur?

De petit volia ser arqueòleg, vaig estudiar arqueologia i també volia ser professor i he intentat fer les dues coses: excavar i donar classes.

Pel futur m’agradaria estar molt de temps a Badalona.

-Cóm és sentir que tothom fa el que tú dius?

No tothom fa el que jo dic. No es tracta de fer el que jo dic, sino que es tracta de fer una escola millor entre tots. Per tant jo dono orientacions.

-Cóm vas acabar tenint el treball que tens ara? Quins estudis tens? Quants anys vas estar estudiant?

Primer era professor, després em van fer responsable de pastoral a una altra escola i després vaig ser director. Quan va acabar el meu temps de direcció el pare de tots els salesians em va proposar ser director de l’escola salesians de Badalona.

– És dur aquest treball per a tu? 

És una mica complicat però no molt dur.

-Estàs content amb el teu treball?

Sí, estic molt content. M’agrada molt. No m’imagino fent una altra feina, ja que em permet estar amb joves com vosaltres i això m’agrada molt.

– Quants anys portes treballant a escoles?

Porto treballant a escoles 22 anys.

-Quin és el teu horari? 

Arribo sobre les 7:15 i marxo sobre les 18 o les 19. Depèn del dia.

– A quina hora t’aixeques per venir a l’escola?

M’aixeco a les 6 del matí.

-Com vas aconseguir aquest treball?

Vaig començar en una escola d’aquí de Badalona de professor durant dos anys: a l’escola Jesús Maria i després em van cridar a Sant Boi per fer de professor fins ara.

-Quina va ser la teva impressió al descobrir aquesta escola?

Em va agradar molt l’ambient de l’escola i la relació entre els alumnes i professors.

Moltes gràcies.

Alumnes SIEI amb en Salva (al mig)


Pessebre del SIEI 18-19

Escrit per mulero.gibe,

Hola, som els alumnes de la SIEI: Juan Pedro, Bernat, Enric, Sandra, Sergi, Maria, Leah, Raul, Lluis i Oriol i us volem presentar, un any més, el pessebre que hem fet.

El tema que hem triat aquest any ha estat el Colisseu  de Roma, ja que és una de les set meravelles del món i cada any n’estem fent una. Aquesta és la quarta que fem.

Hem trigat molts mesos en fer-lo. Primer vam fer el dissey en un paper i després vam construir les figures. A més a més del Colisseu, també hem fet un arc de triomf i una culumna triomfal.

El Colisseu l’hem fet de cartró amb guix i després l’hem pintat. A l’interior hem posat sorra de la platja.

El naixement, la columna i l’arc de triomf estan fets amb porexpan i guix. A sobre els hem pintat: primer d’una capa fosca i després amb color.

Els arbres estan fets amb pals que vam pintar i amb cotó fluix: el vam arrodonir per donar-li forma d’arbre i el vam pintar amb diferents tonalitats d’esprai verd.

La cova del naixement la vam fer amb porex: vam donar-li forma als trossos i la vam construir tros sobre tros.

Per acabar, el cel el vam dibuixar amb llapis i vam pintar amb guix per donar-li una sensació difuminada.

Volem que aquest pessebre sigui  una exemple de superació per a tots: qui vol, pot!

Us desitgem un bon Nadal, bon any i bones festes  a tothom. Gràcies!

Pessebre 18-19: El Colisseu de Roma.


Entrevista al professor Isidre Carné

Escrit per mulero.gibe,

Aquesta setmana alguns alumnes del SIEI hem fet una entrevista el professor l’Isidre Carné.  L’hem escollit perquè va ser director de l’escola durant uns anys i ara és professor a l’ESO.

1.  Quin dia és al teu aniversari?

El meu aniversari és el dia 8 de març, el dia mundial de la dona.

2. Quants anys vas ser director a l’escola?

Vaig ser 6 anys director de l’escola.

3. Quins idiomes parles?

Català, castellà, italià, francès i m’agradaria millorar l’anglès.

4.  T’agrada llegir?

Si, tinc una biblioteca a casa meva plena de llibres.

5. T’agrada vigilar al pati?

Si, m’agrada poder parlar amb els alumnes de l’ESO i amb els meus companys mestres.

6. Quan temps portes treballant a l’escola?

Porto 15 anys treballant a que esta escola , el gener farà 16 anys.

7. A quines escoles vas treballar abans o  de què vas treballar abans de venir a l’escola?

Vaig treballar a l’Escola Viladoms com a professor batxillerat.

8. Que t’agradaria canviar de l’escola?

M’agradaria que es fer  canvi el formació FP.

9. Desprès de ser director que vas començar a fer a l’escola?

Va començar de professor de FP i de geografia historia  a l’ESO.

10. Per què no vas seguir fent de director?

Perquè  em vaig cansar de ser director.

11. T’agrada fer excursions?

Si, m’agrada moltíssim fer senderisme i muntanyisme. Faig moltes excursions a peu.

12. A quins països has viatjat?

He viatjat arreu del món sobretot per Àfrica i Europa.

13. T’agrada treballar amb nosaltres  matemàtiques?

Si, m’agrada treballar amb vosaltres.

14. T’agrada ser professor?

Si, m’agrada molt.

15. Que coses t’agrada fer?

M’agrada viatjar molt, fer excursions, llegir i estar amb la família.

 

Alumnes SIEI amb el professor Isidre


Entrevista a Jose Lluis, director de l’escola.

Escrit per matilla.feju,

Fa unes setmanes vam decidir fer  una entrevista a en Jose Luis,  director de l’escola, pel  blog del SIEI de l’ESO. Vam baixar al seu despatx per fer-li les preguntes que havíem preparat i així poder conèixer millor la seva feina.

1. Quants anys portes treballant a l’escola?

Porto 13 anys treballant a l’escola.

2. Quan és el teu aniversari?

El meu aniversari és el 16 d’Abril.

3. A quina  ciutat vius? 

Visc a la ciutat de Badalona.

4. Quants anys portes a l’escola?

Porto treballant a l’escola 10 anys.

5. Quines feines fas a l’escola?

A l’escola faig classes, reunions amb pares dels alumnes, amb mestres per organitzar  l’escola, entrevistes amb els pares, treball  a l’ordinador i formació.

6. Utilitzes l’ordinador per treballar?

Sí, utilitzo moltes hores l’orinador per treballar a l’escola.

7. Utilitzes l’agenda?

Sí, utilitzo l’agenda virtual a l’ordinador, al mòbil i amb la tauleta.

8. Que t’agradaria canviar l’escola?

Tenir més espai per atendre alumnes i que alguns alumnes es portin bé.

9. Quin horari fas a l’ escola?

Arribo a l’escola a les 7:45 del matí fins a les 18h de la tarda. A vegades  se’m  fa més tard o vaig una estona a casa  perquè visc a prop i després torno una estona a l’escola .

10. T’agrada ser director de l’escola?

Sí, m’agrada molt ser el director de l’escola.

11. Abans de ser director què feies a l’escola?

Abans de ser director era cap d’estudis a infantil i primària.

12. Quins cursos es poden estudiar a l’escola?

Es pot estudiar des de P3 fins a FP.

13. Per què necessites parlar català, castellà i anglès ? 

Necessito parlar aquests tres idiomes per poder parlar amb totes les famílies i alumnes de l’escola. També m’agradaria poder parlar xinés.

Alumnes SIEI amb en Jose Luís (centre)


Laura Mulero, la nova vetlladora del SIEI

Escrit per sansaloni.case,

Aquesta vegada els alumnes del SIEI li farem una entrevista a la Laura Mulero, la nostra nova vetlladora, que relleva les hores que feia en Jaime Jarcía.

1. T’ agrada treballar aqui a la SIEI?

Al principi tenia por perquè no havia treballat amb nens de l’ESO, però ara m’agrada molt i em sento molt contenta i còmode.

2. Quants anys tens?

Actualment tinc 25 anys.

3. T’agrada més la platja o la piscina?

Prefereixo la piscina.

4. Quins són els teus hobbies?

Ballar Salsa y Batxata, fer Fitboxing, escoltar música (de tot tipus) i estar amb els amics i la família.

5. Quins són els teus plans de futur?

A nivell professional: Treballar en una escola sent tutora d’infantil, fer un màster en educació especial i treballar en una escola d’Educació Especial.

A nivell personal: Formar una família.

6. De totes les escoles on has estat, quina t’agrada més? Per què?

Em va agradar molt l’escola on vaig fer pràctiques l’any passat que és El Jesús Maria de Sant Andreu, perquè vaig coincidir amb persones que els agradava molt la seva feina i vaig aprendre molt d’ells.

7. A quina escola anaves de petita?

De P3 a 3r de primària al Canigó de Badalona i de 4rt de primària a 2n de batxillerat a Lestonnac de Barcelona.

8. Fas fotos amb les teves amigues?

Sí.

9. Estas casada?

No.

10. Fas esport?

Sí.

11. Fas reforços?

Sí.

12. Quan és al teu aniversari?

El meu anviarsari es l’11 d’octubre.

13. Vols tenir fills?

Sí, m’agaradaria en un futur.

14. Quins treballs  fas a l’escola?

Vetlladora del SIEI, l’ acollida matinal i menjador  a P3.

15. T’agrada  ajudar  als nens?

Sí, m’agrada molt.

Alumnes SIEI amb la Laura (al mig)


Opinió personal dels actors i actrius

Escrit per maria.echeparesgo,

Bon dia a tos i totes.

Un cop estrenada la pel·lícula de l’USEE (Cròniques d’Irati) davant dels nostres companys i familiars, us fem saber la nostra opinió personal sobre el projecte:

Ariadna Jurado:

La pel·lícula ha quedat molt bé i no em vaig posar nerviosa davant del micròfon quan van venir a veure-la la meva mare, el meu pare i els meus amics Elena i Manel. Ens ha agradat molt la pel·lícula a mi i als meus familiars.

Leah Sánchez:

Aquesta experiència m’ha agradat moltíssim. Em va agradar molt que vinguessin la meva tieta, els meus pares, la meva germana i els meus amics, a l’estrena. M’haguès agradat més que vinguessin més familiars. També m’ha agradat molt l’experiència de fer una pel·lícula i m’ho vaig passar molt bé fent-la.

Lluís Escolà:

Em va agradar fer la pel·lícula perquè  vaig gaudir fent-la. Em va costar molt aprendre el paper però va sortir molt bé. El dia de l’estrena m’ho vaig passar bé però estava nerviós. La pel·lícula em va agradar molt i m’ho vaig passar molt bé veient-la! Sí que repetiria l’experiència de fer una altra pel·lícula!

Marçal Ojeda:

Es tracta de l’últim projecte que faré amb l’USEE. M’ha agradat treballar amb tots ells i amb els professors. Crec que la pel·li ha sigut divertida i hem treballat bastant bé i m’he divertit gravant i ha sigut una experiència bona.

Maria Echepares:

La projecció davant de l’USEE de primària, els pares i l’USEE del B-VII va anar molt bé i ens va agradar. Ens  ho vam “currar” moltíssim i ens va agradar molt. No em va agradar fer la pel·lícula. No repetiria perquè em fa molta vergonya que em filmin. Va ser molta feina pels “profes”.

Oriol Valls:

Me ha encantado la película y doy mil gracias a los que vinieron a verla. Me ha gustado mucho hacer de mi personaje. Exfour i Ilus también me han gustado. A mis padres también les ha gustado mucho. Estuve nervioso al presentarla pero lo volveria a hacer todo.

Raul Titos:

Fer la pel·lícula em va agradar molt perquè em vaig haver d’estudiar un paper i m’ho he passat bé amb els companys. Repetiria l’experiència!

Sandra Cortés:

A mi la verdad no me ha gustado la película porque era muy simple (efectos) y la película era infantil. No me gustaría hacer mas cosas de estas porque me he aburrido y no me ha gustad0.

Sergi Sansaloni:

M’ha agradat molt aquesta experiència. M’ho he passat molt bé i ha sigut molt fàcil estudiar. La “pel·li”, pels recursos que teniem, ha quedat molt bé.

Sulaiman El Taha:

M’ha agradat molt fer aquesta pel·lícula perquè així se com es senten els actors. M’ha agradat molt fer d’actor i això vol dir que les meves sensacions han sigut bones. Proposo que en els següents anys es fagin més pel·lícules.

Recordeu que, si voleu, la podeu veure al youtube, al facebook i a la web del col·legi.

Gràcies, bon estiu i fins el proper curs.