Entrevista a la professora Isabel Ramirez

Escrit per matilla.feju,

Bon dia.

Hem fet una entrevista a la Isabel  Ramíez, professora a l’ESO de llatí i religió la nostra escola. També s’encarrega de la pastoral.

1- Quin dia és el teu aniversari?

El meu aniversari és el 28 de Juliol.

2- A quina escola anaves de petita?

Vaig anar a les Clarificases i a la Divina Providencia.

3- T’agrada vigilar al pati?

No m’agrada gens. A mi  m’agrada estar amb els alumnes i estar tranquil·la. No m’agrada fer de policia.

4- Quant  anys portes treballant a l’escola?

Porto treballant  a l’escola des del setembre de l’any 1996.

5- Quin dia és el teu sant?

El meu sant és el 4 de Juliol.

6- Quants anys portes sent professora?

Porto des de l’any 1999 i vaig començar fent complementàries a primària i classes de castellà.

7- Fas una altra cosa a més de ser profesora?

Fa poc era animadora dels grups de fe.

8- Què fas el teu temps lliure?

Acompanyo als meus fills a tot arreu, passejar, anar a la muntanya i estar amb els amics i la familia.

9- Tens  una mascota?

No tinc mascota.

10- On vas nèixer?

Vaig nèixer a Barcelona, a la clínica de Sant Jordi.

11- Practicaves algun esport quan eres petita? Quins?

Sí. Primer feia natació. però la vaig deixar perquè els meus pares no podien portar-me a les competicions perquè eren en dissabte. Després vaig fer ball, feia jazz.

12- Quins aspectes de la nostra escola t’agraden?

M’agrada perquè és una escola oberta a tothom i hi ha moltes més activitats com per exemple l’esplai, el casal, els esports i moltes altres activitats.

13- Que canviaries de l’escola? 

Tenir més espais a l’escola i tenir  l’escola  com si fos casa nostra per cuidar-la molt més.

14- Que fas tu a l’esglèsia?

A l’esglèsia toco la guitarra i canto per animar als alumnes durant les celebracions.

Alumnes SIEI amb la professora Isabel Ramirez


Esmorzar solidari

Escrit per bardera.ceer,

El dia 15 de maig vam fer l’esmorzar solidari.

Aquest esmorzar consisteix en que l’alumnat de Salesians de Badalona fem unes coques o pastissos a casa amb la família i els portem a l’escola. Els delegats de pastoral els recullen i l’alumnat de la SIEI de l’ESO els tallem en trocets.

Aquests pastissos es posen en taules al pati i durant l’esbarjo, tot l’alumnat i professorat pot comprar un troç al preu d’un euro.

L’alumnat de CF també va participar venent begudes i cafè.

Aquesta activitat la fem un cop cada any, més o menys al mes de maig.

Els diners que es guanyen es donen a fins benèfics. Aquest any, van destinats a les persones necessitades de Cuba. Els farem arribar mitjançant els Salesians de Cuba.


APS

Escrit per raul.titossaez,

L’alumnat de 3r ESO hem participat en un APS.

Què és un APS? Les sigles signifiquen Aprenentatge Per Servei i ens permet aprendre treballant sobre necessitats reals de l’entorn.

L’objectiu principal és vincular l’aprenentatge a una experiència de servei a la comunitat per fer que en siguem els responsables, decidim, treballem, reflexionem i actuem sobre aquesta necessitat, desenvolupant el pensament crític, la implicació social i afavorint el creixement personal.

Els Projectes APS proposen la col·laboració entre un centre educatiu i una entitat social per fer possible que qui hi participa realitzi un servei real a la comunitat.

La nostra APS l’hem fet en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits.

Així volem comprometre’ns i ajudar a promoure la donació de sang, ja que només una donació pot arribar a salvar 3 vides.

Vam començar a fer l’APS abans de Setmana Santa i va acabar el dia 28 de maig amb la donació de sang. Per donar sang has de ser major d’edat i has de tenir menys de 70 anys i  has de pesar més de 50 kg.

LES ACTIVITATS QUE HEM FET FINS ARA  PER L’APS SÓN:

Hem vist la pel·lícula “La decisión de Anne” i hem fet un vídeo fòrum sobre la pel·lícula.

Hem fet un experiment per saber de quin grup sanguini som.

Hem fet la creació d’un logo i un eslògan.

El disseny i elaboració d’un obsequi 3D pels donants.

La redacció d’una carta promocional per a les famílies.

Hem fet la realització d’un vídeo promocional.

I hem fet la preparació de la sensibilització pels companys de l’escola.

El passat dimarts 28 de maig també vam col·laborar amb la donació de sang durant tot el dia. Va anar molt bé i van donar sang 143 persones, dels quals 51 no havien donat mai i va ser la seva primera vegada.

Amb aquestes 143 donacions es podran salvar fins a 400 persones!!!

Va ser una experiència molt interessant que mai oblidarem.

Resultat d'imatges de donació sang salesians badalona


Entrevista al professor Francisco Expósito

Escrit per mulero.gibe,

Somos los alumnos de la SIEI de la ESO. Hemos hecho la entrevista al Francisco, que es nuestro profesor de Educación Física.

1. Te gusta vigilar el patio?

No está mal. Si sólo se hace una vez a la semana está bien y hay más contacto con los alumnos. Si fueran todos los días de la semana se haría más pesado.

2.Te gusta viajar?

Me gusta viajar pero viajo poco. Me gusta conocer lugares y diferentes países.

3. Cuantos años llevas trabajando en esta escuela?

Llevo trabajando en la escuela 35 años.

4. Que días trabajas dando la asignatura de educación física?

Todos los días tengo clases de Educación Física.

5. Que día es tu aniversario? 

Cumplo años el 12 de Enero.

6. Como se te ocurrió la idea de hacer unas olimpiadas en el cole?

Dentro del deporte, el que me gusta más es el atletismo. El primer año que hicimos olimpiadas no coincidió con la festividad de Don Bosco, lo hicimos a final de curso en el patio del colegio porque el tiempo acompañaba más. Como tuvo tan buena acogida, lo decidimos pasar para la fiesta de Don Bosco en años posteriores y hacerlo en pistas de atletismo.

7. Que asignaturas impartes?

Soy especialista de educación física por lo tanto casi siempre he dado educación física. Lo que pasa es que algunas veces he tenido que hacer otra cosa, por ejemplo he sido muchos años tutor.  Ahora llevo 3 años sin ser tutor. En esos años, tenía que hacer las horas de tutoría y algunos años he tenido que dar también créditos variables y matemáticas para conocer mejor a los alumnos.

8. Que día es tu santo?

Mi santo es el 4 de octubre.

9. Te gusta trabajar con el ordenador?

Me gusta mucho. No solo como herramienta de trabajo sino para buscar información, leer el periódico o incluso mirar la televisión si es necesario.

10. Cuantos años llevas trabajando de profesor?

Llevo 37 años trabajando de profesor.

11. Tienes mujer o hijos?

Tengo una mujer y dos hijas. Una tiene 25 años y la otra tiene 30 años.

12. Te gusta trabajar de profesor? 

Siempre lo he tenido muy claro. Con 16 o 17 años sabía que me iba a dedicar a la enseñanza siendo profesor de educación física o lengua francesa.

13. Te gusta estar con la familia?

Me gusta estar con la familia. Todos trabajan pero intentamos, los fines de semana, estar juntos.

14. A que colegio ibas cuanto eras pequeño?

Iba a un colegio que ya no existe. A los colegios privados se les llamaba academias. Iba a un colegio que estaba al lado del barrio de la Salut. Cuando tenía 10 años podía elegir estudios. En los institutos públicos podías escoger hacer el bachillerato elemental que duraba hasta los 14 años y tenía que ir obligatoriamente a un instituto. Cuando yo estudiaba sólo había dos institutos en Badalona: el Albéniz y el Eugeni d’Ors, aún existen los dos, y allí era obligatorio hacer el bachillerato superior y estábamos hasta los 17 años.  He estudiado en dos sitios: primero he estado en una academia que se llamaba el Barcelonés y luego en el instituto Eugeni d’Ors.

15. Que deporte te gusta?

Me gustan todos los deportes. Soy de aquellos que me gusta ver los deportes por la televisión, pero practicar sólo he practicado fútbol y atletismo. Cuando yo empecé practicaba las dos cosas pero dejé el fútbol y me dediqué exclusivamente, a partir de los 13 años, a practicar atletismo.

Alumnes SIEI amb en Francisco Expósito

 

 

 


Esbarjo solidari

Escrit per leah.sanchezgel,

El passat divendres 29 de març es va realitzar al pati del col·legi, durant l’hora d’esbarjo, un seguit d’activitats solidàries per recaptar diners per fer arribar a Cuba i col·laborar en la campanya de les missions salesianes.

Aquell dia el pati es va allargar 30 minuts més de l’habitual per tal de poder participar de les diferents activitats proposades. Per tal de poder participar en cadascuna d’elles s’havia de realitzar una petita inscripció a l’activitat al preu d’un euro.

Les activitats que s’oferien eren: Ràpida solidària, KO solidari i Zumba solidària. A més a més d’un petit mercat/tòmbola de productes de segona mà.

LA RÀPIDA:

Què és?

És un joc de futbol. S’assigna un nombre de vides concret amb el que tothom comença. Una persona es posa de porter amb una vida més que els altres i la resta fan una fila al punt de penal. El primer de la fila xuta a porteria: si marca gol passa de nou al final de la fila i qui fa de porter perd una vida. Si falla, es posa de porter. Quan se t’acaben les vides quedes elimiat de la ràpida. Quan finalment queden dues persones, es fa una tanda de penaltis i el que més marca guanya.

Com va anar  l’activitat?

Ha anat bé.

Quantes persones van participar?

Entre 30 i 50 persones.

Opinió d’algun participant:

“Ha estat molt bé, la ràpida”.

Qui va guanyar?

No va guanyar ningú  perquè no va donar temps d’acabar-la.

EL K.O.

Què és?

És un joc de bàsquet. Per jugar al KO, es necessiten 2 pilotes de bàsquet, un mínim de tres persones i 1 cistella. Es posen en fila des del punt de tirs lliures tots els que vagin a jugar. Comença tirant el primer de tots, i després el segon, consecutivament. Quan es fa canasta, la pilota se li passa a la persona que està a la fila darrera del que està tirant i la persona es col·loca al final de la fila de nou, però si una persona encistella abans que la persona que té al davant, aquesta última queda eliminada. Es poden fer tots els llençaments que es vulguin mentre la persona que tenim al darrera no encistella. Quan queda només un/a, aquest/a és el gunyador/a.

Com va anar l’activitat?

L’activitat va anar molt bé.

Quantes persones van participar?

Hi havia aproximadament 50 persones jugant. Van fer aproximadament 30 partides entre els de primer cicle d’ESO i el segon cicle d’ESO.

Opinió d’algun participant:

“Ha anat bé. Ha sigut una estona molt divertida”.

Qui va guanyar?

En el KO el van guanyar moltes persones: una per partida.

Alumnes i professors jugant al K.O.

ZUMBA

Què és?

És un tipus de ball esportiu, de moviments ràpids i música ràpida. Tothom es distribueix en files horitzontals i una persona es posa al capdavant, de cara a tothom, realitzant moviments (gimnàstics) que tothom ha d’imitar al ritme de la música.

Com va anar l’activitat?

Va anar molt bé.

Quantes persones van participar?

Entre 70 i 100 persones.

Qui va guanyar?

En aquesta activitat no hi ha guanyador. No és competitiva.

Finalment es van poder recollir 1745€ que ja s’han enviat a Cuba. Gràcies a tothom per participar.

 


Tanques d’atletisme d’educació física

Escrit per luis.escolabastias,

Un cop acabat el pessebre, els alumnes de la SIEI de l’ESO hem començat a fer tanques d’atletisme per ser utilitzades a educació física. Les vam realitzar durant els dimecres a les dues hores de projectes.

Primer vam realitzar un concurs per saber com haviem de pintar-les. Va guanyar la Sandra perquè va fer servir uns colors que contrastaven molt bé.

El proferssor d’educació física Francisco Expósito va fer les tanques amb PVC tot serrant i enganxant els tubs. Els alumnes de la SIEI de l’ESO, després les vam pintar: la barra superior amb esprai de color vermell i blanc i amb pintura blau vam pintar les potes.

Per fer-ho, primer vam rascar les tanques amb paper de vidre i després vam pintar  amb pinzells i  pintura de color blau. Després vam posar cinta adhesiva per poder pintar amb esprai vermell fosc i blanc brillant.

Quan la pintura va estar seca vam retirar la cinta adhesiva i les vam entregar al professor Francisco Expósito. Aquestes tanques ja es poden fer servir a les classes d’educació física i a les activitats d’atletisme: curses d’obstacles, 100 m. tanques o d’altres activitats esportives.

Esperem que us agradin i les gaudiu.

Alumnat SIEI amb les tanques

 


Entrevista a la professora Montse Merlos

Escrit per matilla.feju,

Bon dia.

Hem fet una entrevista a la Montse Merlos, professora de la nostra escola. Vam decidir fer-li l’entrevista perquè és  la tutora de 1r B,  classe del nostre company Bernat. A més a més es professora d’optatives, de castellà i de francès.

1- Quin dia és el teu aniversari?

El meu aniversari és el 21 de Març.

2- Quants anys portes sent professora?

Porto 25 anys fent de professora.

3- T’agrada llegir?

Sí, m’agrada llegir.

4- A quina ciutat vius?

Visc a Badalona.

5- A quins cursos fas classe?

Faig castellà al 1r i 3r i optatives  a tota l’ESO.

6- A quines escoles més has treballat?

A l’escola Santa Rosa en Mataró i Sant Carles a Badalona.

7- A quina escola anaves de petita?

A l’escola Montserrat.

8- Què vas estudiar?

Filologia hispànica.

9- Quan eres petita, què volies ser de gran?

Volia ser professora o infermera.

10- T’agrada viatjar?

Sí.

11- T’agrada treballar amb l’ordinador?

M’agrada treballar amb l’ordinador i molt escruire  a mà.

12- Quants anys portes en la escola?

Porto 20 anys.

13- T’agrada vigilar al pati?

Sí  perquè has de parlar amb els alumes.

14- Quin és el teu horari?

De 8:00 a 13.3o i de 15:oo a 17:00.

15- Quins idiomes parles?

Castella, català, anglès i francès.

16- Quines assignatures fas a l’escola?

Castellà i francès.

17- T’agrada fer excursions?

M’agrada molt fer excursions.

18- T’agrada estudiar?

Sí, m’agrada estudiar.

19- Quines coses t’agrada fer en el teu temps lliure?

Llegir, passejar, anar al cinema i jugar amb la meva filla.

Moltes gràcies.

Alumnes SIEI amb la Montse Merlos


La Setmana Festiva de Don Bosco

Escrit per sansaloni.case,

El passat dimecres 30 de gener, els alumnes de l’ESO vam fer els BoscoTalents. Es tracta d’un concurs de talents per demostrar les nostres habilitats artístiques al teatre del nostre “cole”. Tots estaven molt nerviosos i ansiosos de ballar, cantar, tocar o fins i tot veure les actuacions de les altres persones, gairebé totes les actuacions van estar molt igualades, no m’imagino el que va ser de difícil pel jurat decidir. Els “profes” també van participar cantant una cançó disfressats.

Els guanyadors al final van ser 1r A, 2n B, 3r B i 4rt C. El premi consisteix en anar un dia a la platja.

Al dia següent vam fer les BoscoOlimpiades. Les vam fer a les pistes d’atletisme de Cant Ferrater. Ens vam deixar les cames i l’ànima per guanyar alguna cosa. La gent es va esforçar tant intentant guanyar que fins i tot alguns es van lesionar.

Per finalitzar, els “profes” van fer la cursa dels 400 metres, on van deixar guanyar al Francisco perquè era la vint-i-cinquena edició de les BoscoOlimpiades i va ser a ell, fa 25 anys, a qui se li va ocòrrer la idea. Ha estat sempre l’organitzador i li van fer un petit homenatge per donar-li les gràcies per fer-ho possible tots aquests anys. Gràcies Francisco per tot.

Més tard vam fer la botifarrada benèfica pels alumnes de 4t per al seu viatge de fi de curs. Ens ho vam passar molt bé menjant, estant tots junts, jugant, etc. I per finalitzar a la tarda vam fer l’entrega de medalles per a les millors marques d’aquell matí i també van aprofitar per donar els premis als millors dibuixos de BoscoTalents i per fer l’homenatge al Francisco. Va ser una setmana molt divertida.

A més a més d’aquestes dues festes, al col·legi, també van celebrar Don Bosco les altres seccions:

El dia 28-1-2019 a les 9,00h cicle mitja, el dia 29-1-2019 a les 3,00h infantil, el dia 30-1-2019 a les 9,00h cicle inicial i el divendres 1-2-2019 a les 9,00 cicle superior.

A més a més, tant infantil com primària, el mateix dia 31 al matí, van fer tallers lúdics i aquella tarda van fer festa amb el grup d’animació Xiula.

Francisco Expósito. 25 anys de Boscoolimpiades Badalona.

 


Entrevista al Salva, nou titular de l’escola

Escrit per maria.echeparesgo,

En aquesta ocasió hem entrevistat al Salva, el nou titular de l’escola. Ens va explicar com va acabar tenint el treball que té ara. Cóm és la seva feina, què li agrada i què no i moltes coses més que podeu llegir a continuació…..

-Quina és la teva feina a l’escola?

La meva feina a l’escola és animar i ajudar a tots els equips de l’escola.

– T’agrada la teva feina? Per què?

Sí m’agrada molt. Vinc des de Sant Boi fins aquí cada dia. M’agrada molt la meva feina perque jo vull ser educador de joves i llavors això em permet educar i estar amb gent jove com vosaltres. També m’agrada perque segueixo a Don Bosco. És ser una mica com Don Bosco.

-Què és el més fàcil de la teva feina? I el més difícil?

El més fàcil és el treball en equip i el més difícil és prendre decisions que a vegades no agraden a tothom.

-Què fas en el teu temps lliure?

Estar amb la meva dona i les meves filles, llegir i passejar.

-Què volies ser gran quan eres petit? I ara, tens algun pla pel futur?

De petit volia ser arqueòleg, vaig estudiar arqueologia i també volia ser professor i he intentat fer les dues coses: excavar i donar classes.

Pel futur m’agradaria estar molt de temps a Badalona.

-Cóm és sentir que tothom fa el que tú dius?

No tothom fa el que jo dic. No es tracta de fer el que jo dic, sino que es tracta de fer una escola millor entre tots. Per tant jo dono orientacions.

-Cóm vas acabar tenint el treball que tens ara? Quins estudis tens? Quants anys vas estar estudiant?

Primer era professor, després em van fer responsable de pastoral a una altra escola i després vaig ser director. Quan va acabar el meu temps de direcció el pare de tots els salesians em va proposar ser director de l’escola salesians de Badalona.

– És dur aquest treball per a tu? 

És una mica complicat però no molt dur.

-Estàs content amb el teu treball?

Sí, estic molt content. M’agrada molt. No m’imagino fent una altra feina, ja que em permet estar amb joves com vosaltres i això m’agrada molt.

– Quants anys portes treballant a escoles?

Porto treballant a escoles 22 anys.

-Quin és el teu horari? 

Arribo sobre les 7:15 i marxo sobre les 18 o les 19. Depèn del dia.

– A quina hora t’aixeques per venir a l’escola?

M’aixeco a les 6 del matí.

-Com vas aconseguir aquest treball?

Vaig començar en una escola d’aquí de Badalona de professor durant dos anys: a l’escola Jesús Maria i després em van cridar a Sant Boi per fer de professor fins ara.

-Quina va ser la teva impressió al descobrir aquesta escola?

Em va agradar molt l’ambient de l’escola i la relació entre els alumnes i professors.

Moltes gràcies.

Alumnes SIEI amb en Salva (al mig)


Pessebre del SIEI 18-19

Escrit per mulero.gibe,

Hola, som els alumnes de la SIEI: Juan Pedro, Bernat, Enric, Sandra, Sergi, Maria, Leah, Raul, Lluis i Oriol i us volem presentar, un any més, el pessebre que hem fet.

El tema que hem triat aquest any ha estat el Colisseu  de Roma, ja que és una de les set meravelles del món i cada any n’estem fent una. Aquesta és la quarta que fem.

Hem trigat molts mesos en fer-lo. Primer vam fer el dissey en un paper i després vam construir les figures. A més a més del Colisseu, també hem fet un arc de triomf i una culumna triomfal.

El Colisseu l’hem fet de cartró amb guix i després l’hem pintat. A l’interior hem posat sorra de la platja.

El naixement, la columna i l’arc de triomf estan fets amb porexpan i guix. A sobre els hem pintat: primer d’una capa fosca i després amb color.

Els arbres estan fets amb pals que vam pintar i amb cotó fluix: el vam arrodonir per donar-li forma d’arbre i el vam pintar amb diferents tonalitats d’esprai verd.

La cova del naixement la vam fer amb porex: vam donar-li forma als trossos i la vam construir tros sobre tros.

Per acabar, el cel el vam dibuixar amb llapis i vam pintar amb guix per donar-li una sensació difuminada.

Volem que aquest pessebre sigui  una exemple de superació per a tots: qui vol, pot!

Us desitgem un bon Nadal, bon any i bones festes  a tothom. Gràcies!

Pessebre 18-19: El Colisseu de Roma.