Pessebre 2017-18: L’elaboració.

Escrit per ,

A continuació us explicarem com hem fet el pessebre aquest any:

Les muntanyes (Corcovado i Pa de Sucre):

Primer, tenint en compte les mides de la taula on anirà el pessebre, vam agafar peces de porex, les vam retallar i les vam enganxar entre sí fent forma de muntanya. Després el trossos buits els vam tapar amb paper de diari. Més tard els hi vam donar una capa de guix. Després les vam pintar tot de negre. Uns dies desprès vam donar-li una capa de diferents tonalitats de verd “a lo Picasso”, més tard una capa de pigment blanc per donar un efecte de llum i resaltar llum i ombra i finalment s’acaba de retocar amb pintura a l’oli.

Les Cases i faveles:

Primer de tot es pensa en les mides de les cases. Vam dibuixar formes de cases al porexpan que després vam tallar amb el cutter. A cada casa després vam fer forats quadrats que representaven les finestres i les portes.

Un cop acabades les cases les vam en engaxar a la superfície i ja estaven llestes per ser pintades.

L’estàtua del Crist Redemptor:

Per elaborar l’estàtua vam projectar sobre un paper una foto del Crist Redemptor, anomenat també el Crist de Corcovado. A partir d’aquí amb una base de “porex”, vam fer la forma del Crist amb els braços estesos i que vam completar amb capes de guix. Una vegada sec el vam pintar de color negre per després pintar-lo amb altres colors.

Les palmeres amb cocos i passeig marítim:

Vam tallar el porexpan en trossos rectangulars allargats, que vam arrodonir amb la llima i que després vam tallar en trossos més petits en forma de cilindre que els vam anar punxant en un ferro com si fos un “pinxo”. Aquests trossos eren els troncs de les palmeres que vam pintar de color marró.

També vam imprimir i retallar les fulles de les palmeres que eren de cartolina de color verd. També vam foradar les fulles i les vam clavar damunt dels troncs de les palmeres posant-lis una tapa de plastilina de color verd per tal que no surtin.

Amb plastilina vam fer boletes petites de color marró que eren els cocos. Vam desfilar corda de pita, la vam tallar a trossents petits i els vam encolar a les boles de plastilina i els vam enganxar a les palmeres.

Les palmeres les vam clavar al suro que forma part del passeig marítim que estava al costat de la platja i el vam pintar de blanc i negre i vam fer una carretera al costat que acaba en un túnel que es fica a dins de la muntanya.

Per fer la platja del pessebre vam anar a buscar sorra a la platja de Badalona. Vam posar cola a la platafoma, vam abocar la sorra i ho vam aixafar amb les mans. Després vam esperar que s’assequés.

El cel:

Aquest any el cel del Pessebre el faran els alumnes de la USEE de primària. Per poder fer-lo els alumnes van venir a la classe de taller i així van conèixer com l’havíem fet.  Una vegada van fer totes les preguntes, van prendre les mides del pessebre per poder fer el cel i se’n van tornar a la seva classe.

La font:

La font l’han fet alumnes de l’extraescolar de robòtica.

El muntatge:

Tots els anys posem dues taules a l’esglèsia, a sota de l’estàtua de Maria Auxiliadora, i les tapem amb una tela i després el decorem amb un cartell.

El muntatge del pessebre el fem per blocs:

  • El primer és la muntanya on està el Crist.
  • El segon és la muntanya més petita on està el pessebre.
  • El tercer bloc és el format pel conjunt de les cases i l’entrada del túnel que va a la muntanya.
  • El quart és el format per les carreteres i les platges.
  • Finalment queda una font que faran els alumnes de tecnologia.

Una vegada posats tots els blocs, tapem les juntes i els forats amb molsa, plastilina, sorra… i ja queda llest.

Figures:

Les figures del naixement les col·loquem quan muntem el pessebre. La resta de figures les col·loquen els nois i noies de catequesi.

Us convidem a veure l`11è pessebre de la USEE a l’esglèsia aquest Nadal. Esperem que us agradi molt.

BON NADAL!

 


Deixa un comentari

Nom *
Email *
Web