Entrevista a l’exalumne USEE Marc López

Escrit per leah.sanchezgel,

El passat dijous dia 15 de febrer va venir a l’escola en Marc López, un antic alumne del col·legi que havia estat també a la USEE. Va venir a saludar als professors i estava molt content perquè havia aconseguit teure’s el carnet de conduir i després li vam fer una petita entrevista que a continuació us transcrivim. Ens va deixar molt clar que si no et rendeixes i amb constància un pot aconseguir allò que es proposi.

“Quan vaig sortir d’aquí (Salesians Badalona) vaig estar 4 anys al Maregassa i em vaig treure un PQPI de comerç i un altre de jardinería amb molt d’esforç.

Després em vaig treure la ESO per les tardes en un centre d’adults de Badalona, al Gran Sol. Erem un grup reduit de gent gran. Amb un any en vaig tenir prou.

Després em vaig treure el carnet de monitor de lleure en 15 dies i vaig fer les pràctiques a “La rotllana”.

Després el carnet de conduir: vaig començar a l’any 2015 i vaig acabar ahir. Han sigut 2 anys i “pico”. Ara tinc 23 anys. La teòrica me la vaig treure a la tercera i la pràctica a la vuitena. Ha sigut bastant intens però me l’he pogut treure.  És la cirereta que colma el pastís. Això també és cosa vostra, jo sempre ho he dit. Ara estic anant pels centres on he passat per agraïr-vos la vostra ajuda.

Pel que fa a la feina, vaig estar al Decathlon treballant un mes i mig a la secció de pesca. Poquet temps però “bueno”, vaig poder entrar. Em van donar un “xaleco” però no l’he pogut portar.”

 (Enric) Això dóna molt sentit a la nostra feina. Quin consell donaries tu als alumnes de la USEE?

El consell que donaria és treballar dur, esforçar-se, pensar en els estudis i no pensar en tonteries, perquè si penses en tonteries et desvies i acabes malament i ja tindreu temps de disfrutar de la vida. Jo ara mateix tinc molt de temps per pensar, tot i que estic a l’atur. Treieu-vos els estudis i si algú de vosaltres va al Maregassa, que ho se, us tractaran bé.

Voleu fer-me alguna pregunta?

Saps alguna cosa de  *****  (ex alumna)?

No treballa, no estudia, no fa res productiu. Jo la conec des de 2n de primària fins a l’ESO, és una noia que s’ha dedicat a estar amb gent molt dolenta, no se com dir-ho.

(Jaime) Per que a veieu dues persones amb dos camins diferents: una amb un canvi positiu amb el seu treball i el seu carnet de conduir i una altra que va pel mal camí i no té res.

Treballes ara?

No. És l’únic que em falta. Jo de petit em vaig proposar uns reptes i crec que els he complert tots i ara estic en una altra bombolla o sigui ara estic en un altre món. Ara vull fer-me autònom i obrir una botiga de pesca. Perquè a Badalona nomes hi ha dues botigues especialitzades en pesca i m’està costant molt trobar feina.

Per què vas estar a la USEE?

Perquè havia d’estar, exactament no ho se ni jo.

(Enric) Jo si que ho sé: en Marc tenia unes dificultats com podeu tenir vosaltres. En aquesta edat i amb les dificultats de cadascú, el fet de estar aqui us ajuda a apendre una mica més a poc a poc i millor. Per exemple, si ara ens haguéssim de posar a dibuixar, jo, que en se molt poc, necessitaria que m’expliquessin més a poc a poc. El cas del Marc és un exemple clar que ens diu que el fet d’estar a la USEE no vol dir res. Venir a l’USEE és apendre més a poc a poc però després tot depèn de l’actitud d’un mateix.”

Alumnes USEE amb l’exalumne Marc López (subjectant la L)


Deixa un comentari

Nom *
Email *
Web