Entrevista a la professora Rosi Lozano

Escrit per sanchezgude1,

Bon dia.

A continuació farem unes preguntes a la nova professora de l’ESO. Es diu Rosi i aquest any ajudarà a l’alumnat del SIEI.

Quin dia és el teu aniversari?

El 7 de febrer, que aquest curs cau en divendres.

Quin horari fas a l’escola?

Els dilluns i dimarts tot el dia, els dimecres de 8:10 a 11:10, els dijous de 9:40 a 17:00 i el divendres tinc festa.

T’agrada vigilar el pati?

Sí. Perquè us veig en un moment que no és classe: esteu jugant, esteu amb els amics… Llavors la relació que tenim és diferent a quan esteu a la classe.

A quina escola anaves quan eres petita?

A l’Escola Sant Josep de Mataró.

Com et senties quan vas començar en aquesta escola?

Quan vaig començar en aquesta escola estava nerviosa, perquè era el primer dia i no coneixia a ningú. Coneixía a algunes persones però no havia treballat amb ningú d’aquí. Ara ja estic més tranquila perquè em va acollir super bé tota la gent.

Quin dia és el teu sant?

El 23 d’agost.

T’agrada molt fer classes d’optativa?

Sí, m’agrada molt fer aquesta classe d’optativa però hi ha moments en que la gent no escolta gaire, però és una classe molt “xula”: estem al pati, fent esports diferents a l’aire lliure, etc.

Has anat alguna vegada de viatge?

Sí, he anat a París de petita amb el “cole” i després he anat a Àustria, que és un país que m’agrada moltíssim.

T’agrada estar amb nosaltres?

Sí. M’agrada molt estar amb vosaltres i m’ho passo molt bé però a vegades us hem de dir cosetes perquè feu pedorretes o  feu tonteries… però és molt “xulo” estar amb vosaltres perquè aprenc moltes coses i m’agrada molt veure com evolucioneu cada día.

Tens fills/es ?

No, però tenia un gat que es diu Miu.

Quin esport t’agradava de petita?

M’agrada jugar a bàsquet. Primer jugava a l’escola i després jugava en un equip federada. M’agrada la Penya. Sóc molt de la Penya.

Quants anys fa que treballes en aquesta escola?

Porto treballant a l’escola un mes i també vaig treballar als Salesians de Mataró durant vint anys.

T’agrada molt la música?

Sí molt. No m’agrada gens el reggaeton, però la resta de músiques m’agraden molt. Trio el tipus de música que escolto depenent la tasca que hagi de fer: si he d’estudiar o treballar poso música sense lletra perquè sinó canto i si he de fer feines a casa em poso música més moguda per anar més ràpid.

T’agrada estar amb els alumnes?

Sí. M’agrada estar amb els alumnes. Penso que és la part més divertida de ser “profe”. És molt avorrit treballar sola.

On treballaves abans ?

Treballava de professora als Salesians de Mataró (San Antonio de Pádua) amb alumnes de 3r i 4t ESO amb alumnes amb problemes d’aprenentatge. També vaig treballar  de professora als Salesians d’Horta.

Què t’agrada de l’escola?

M’agrada que, com diu el lema, “Tots som una família” i també que els profes cuiden i es preocupen dels alumnes. M’agrada que la gent m’ha fet sentir com una família.

Què no t’agrada de l’escola?

S’haurien de millorar els espais perquè hi ha zones molt velletes. Calen més espais per compartir. Porto tan poc temps que enacar no he pogu veure-ho tot.

Quina assignatura fas tu a l’escola?

Al SIEI faig català i mates. També faig l’optatives a 2n de l’ESO i possiblement faci desdoblament de mates a 1r i 3r ESO.

D’on ets?

Jo sóc de Mataró. És un poble que està al costat de Llavaneres. És la comarca de la capital del Maresme. Té platja i té muntanya.

Quant trigues des de Mataró fins aquí?

Hi ha alguns dies que vinc amb cotxe amb en Joan Mola i trigo 20 min. A vegades també vinc amb autobús i trigo 1h. o en tren, que trigo tres quarts d’hora.

A quina hora t’aixeques?

Jo m’aixeco a les 5:30 però no quedo amb en Joan Mola fins a les 7:00.

Quins sentiments tens cap a l’escola?   

D’una banda hi ha molta gent amable. Em trobo molt ben acollida per tots vosaltres i tinc sentiments de felicitat. Estic molt contenta d’haver fet aquest canvi i del somriure que em treieu tots els dies.

Professora Rosi Lozano amb alumnes SIEI.


Deixa un comentari

Nom *
Email *
Web