Directe amb la Base Antártica Española Gabriel de Castilla

Dilluns 6 de març, als voltant de les 11:00  Salesians Badalona va tenir l’oportunitat de connectar amb la Base Antàrtica Espanyola Gabriel de Castilla. Es va fer una connexió en directe a uns 13.000 km de distància via Skype. Un cop més, la noves tecnologies han estat al servei de l’educació.

Durant els darrers dies l’alumnat de 1r d’ESO, dins de l’assignatura de socials, van treballar sobre l’Antàrtida: el clima, la geografia, la fauna,… i com a resultat del treball van preparar una sèrie de preguntes tant personals (com reacciona la família quan rep la notícia que marxeu a l’Antàrtida o heu pensat en abandonar la missió alguna vegada?) com científiques (quin missió esteu fent actualment o com està a nivell de contaminació l’Antàrtida?) als integrants de l’expedició que estan a punt de tornar a Espanya. I és que aviat comença l’hivern austral!
 
Dins del mateix projecte, els alumnes han apadrinat un pingüí que han anomenat “Salesiano”. Ara quan veuen un d’aquests simpàtics animals, recordaran l’experiència i un dels missatge que els han transmès: “Un paper que tirem a Badalona, és un paper que embruta l’Antàrtida”.