Espiral solidàri

Hola!!

Som la Sara Gris, la Sara Ortega, la Lucia Pérez i la Silvia Hermán de 3r de la ESO i des del divendres 24 a la tarda, fins diumenge 26 al migdia, hem anat a Mohernando, un poble de Guadalajara.

Un total de 100 participants – 75 joves menors i 25 educadors – de les presències salesianes d’Espanya (Andalusia, Extremadura, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Madrid i Catalunya), hem fet la Trobada Interregional de joves. Una trobada formativa impulsada per les ONGD Jóvenes y Desarrollo, VOLS i Solidaridad Don Bosco

En aquesta experiència hem après un munt de coses. Hem compartit projectes solidaris, ens hem sensibilitzat sobre la realitat, hem agafat idees i n’hem donat.

El tema principal de la trobada ha girat entorn el lema: «Tu també jugues», que pretenia que tots nosaltres reflexionéssim sobre com poden contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La trobada ha seguit la dinàmica dels Jocs de la Fam, en els quals hi havia 10 districtes diferents i competíem per governar el món. Llavors, amb ajuda d’uns revolucionaris, ens vam adonar que tots nosaltres units podíem governar el món i el podíem canviar. Al final hem redactat de forma col·lectiva un manifest que gira entorn de «Com ha de ser la ciutat que volem». Aquest manifest està escrit perquè sigui tingut en compte per part de persones amb responsabilitats polítiques, organitzacions de la societat civil i persones a títol individual.

En conclusió, ha estat una experiència inoblidable en la qual hem fet noves amistats i hem après un munt de coses.

Sara G., Lucia, Silvia i Sara O.