Pessebre 2017-18: Inauguració

Escrit per ,

El passat divendres 15 vam fer la presentació de pessebre a l’església del col·legi de Salesians de Badalona a les 8:00 del matí durant els “bons dies”.

El van presentar els alumnes de la USEE ESO i els de l’extraescolar de robòtica. Va anar molt bé i a tothom li va agradar el pessebre.

Els alumnes de catequesi ja han posat les figures i estarà exposat a l’església al costat de Maria Auxiliadora  durant totes les festes de Nadal.

Recurdeu que el pot visitar tothom (familiars, amics, etc..). Només cal entrar a l’església.

 

Alumnes i professors USEE amb el pessebre 17-18: Crist redemptor de Rio de Janeiro

Us dessitgem un BON NADAL, BONES FESTES i BON ANY.


Pessebre 2017-18: L’elaboració.

Escrit per ,

A continuació us explicarem com hem fet el pessebre aquest any:

Les muntanyes (Corcovado i Pa de Sucre):

Primer, tenint en compte les mides de la taula on anirà el pessebre, vam agafar peces de porex, les vam retallar i les vam enganxar entre sí fent forma de muntanya. Després el trossos buits els vam tapar amb paper de diari. Més tard els hi vam donar una capa de guix. Després les vam pintar tot de negre. Uns dies desprès vam donar-li una capa de diferents tonalitats de verd “a lo Picasso”, més tard una capa de pigment blanc per donar un efecte de llum i resaltar llum i ombra i finalment s’acaba de retocar amb pintura a l’oli.

Les Cases i faveles:

Primer de tot es pensa en les mides de les cases. Vam dibuixar formes de cases al porexpan que després vam tallar amb el cutter. A cada casa després vam fer forats quadrats que representaven les finestres i les portes.

Un cop acabades les cases les vam en engaxar a la superfície i ja estaven llestes per ser pintades.

L’estàtua del Crist Redemptor:

Per elaborar l’estàtua vam projectar sobre un paper una foto del Crist Redemptor, anomenat també el Crist de Corcovado. A partir d’aquí amb una base de “porex”, vam fer la forma del Crist amb els braços estesos i que vam completar amb capes de guix. Una vegada sec el vam pintar de color negre per després pintar-lo amb altres colors.

Les palmeres amb cocos i passeig marítim:

Vam tallar el porexpan en trossos rectangulars allargats, que vam arrodonir amb la llima i que després vam tallar en trossos més petits en forma de cilindre que els vam anar punxant en un ferro com si fos un “pinxo”. Aquests trossos eren els troncs de les palmeres que vam pintar de color marró.

També vam imprimir i retallar les fulles de les palmeres que eren de cartolina de color verd. També vam foradar les fulles i les vam clavar damunt dels troncs de les palmeres posant-lis una tapa de plastilina de color verd per tal que no surtin.

Amb plastilina vam fer boletes petites de color marró que eren els cocos. Vam desfilar corda de pita, la vam tallar a trossents petits i els vam encolar a les boles de plastilina i els vam enganxar a les palmeres.

Les palmeres les vam clavar al suro que forma part del passeig marítim que estava al costat de la platja i el vam pintar de blanc i negre i vam fer una carretera al costat que acaba en un túnel que es fica a dins de la muntanya.

Per fer la platja del pessebre vam anar a buscar sorra a la platja de Badalona. Vam posar cola a la platafoma, vam abocar la sorra i ho vam aixafar amb les mans. Després vam esperar que s’assequés.

El cel:

Aquest any el cel del Pessebre el faran els alumnes de la USEE de primària. Per poder fer-lo els alumnes van venir a la classe de taller i així van conèixer com l’havíem fet.  Una vegada van fer totes les preguntes, van prendre les mides del pessebre per poder fer el cel i se’n van tornar a la seva classe.

La font:

La font l’han fet alumnes de l’extraescolar de robòtica.

El muntatge:

Tots els anys posem dues taules a l’esglèsia, a sota de l’estàtua de Maria Auxiliadora, i les tapem amb una tela i després el decorem amb un cartell.

El muntatge del pessebre el fem per blocs:

  • El primer és la muntanya on està el Crist.
  • El segon és la muntanya més petita on està el pessebre.
  • El tercer bloc és el format pel conjunt de les cases i l’entrada del túnel que va a la muntanya.
  • El quart és el format per les carreteres i les platges.
  • Finalment queda una font que faran els alumnes de tecnologia.

Una vegada posats tots els blocs, tapem les juntes i els forats amb molsa, plastilina, sorra… i ja queda llest.

Figures:

Les figures del naixement les col·loquem quan muntem el pessebre. La resta de figures les col·loquen els nois i noies de catequesi.

Us convidem a veure l`11è pessebre de la USEE a l’esglèsia aquest Nadal. Esperem que us agradi molt.

BON NADAL!

 


Pessebre 2017-18

Escrit per ,

Un any mes com ho portem fent des de l’any 2007, els alumnes de la USEE ESO hem fet el pessebre de l’escola. Aquet any ens hem basat en la ciutat de Rio de Janeiro de Brasil, ja que darrerament estem fent pessebres de les noves set meravelles del món contemporani.

Què és?

És una maqueta del naixement de Jesús, i aquest any representem el “Crist Redemptor “ de la ciutat de Rio.

Quan el fem?

Desde principi de curs, a  les hores de projectes de la USSE, dedicant dues hores setmanals.

Des de quan fem pessebres a la USEE?

Ja fa més de 10 anys que fem el pessebre. Aquest serà el número 11.

Qui ho fa?

El fem els alumnes i professors de la USSE ESO, tot i que aquest any també han col·laborat els alumnes de la USEE de Primària i alumnes de l’extraescolar de robòtica.

Quant de temps triguem per fer-lo?

Triguem uns 3 mesos en fer el pessebre.

Quan es presenta?

Aquest any farem la presentació oficial el divendres 15 de desembre en els “bons dies” (a les 8:00).

On el col·locarem?

Estarà situat a l’esglèsia del col·legi de Salesians Badalona durant totes les festes de Nadal.

Qui el pot veure?

Tothom que entri a l’esglèsia.

A continuació us adjuntem els 10 pessebres realitzats en cursos anteriors:

Curs 2007-08: Egipte

 

Curs 2008-09: Pirineus

 

Curs 2009-10: Montserrat (El nostre pessebre va formar part posteriorment a una exposició a Mataró)

 

Curs 2010-11: Passeig marítim Badalona.

 

Curs 2011-12: Morella

 

Curs 2012-13: Sant Climent de Taüll

 

Curs 2013-14: Projecte Comènius (Llocs emblemàtics dels 7 països que en formàvem part)

 

Curs 2014-15: Far del Cap de Gata

 

Curs 2015-16: Taj Mahal (Índia)

 

Curs 2016-17: Chichen Itzá (Mèxic)


Entrevista a Mariano Blanco. (segona part)

Escrit per ,

10. ¿Quiénes pueden participar en “La Pujada”?

Pueden participar sin acompañantes mayores los de 3º y 4º de la ESO. Los de 1º y 2º de la ESO y los de ciclo superior de primara, si van acompañados de sus padres o personas mayores que tengan permiso. También antiguos alumnos y profesores que quieran participar

11. ¿El alumnado que participan se portan bien? ¿Qué pasa si alguien se porta mal?

Los que se apuntan a una cosa de estas no son personas que se porten mal, además a medida que avanza la noche su tono de voz disminuye porqué están muy cansados y no tienen ganas de jaleos.

12. ¿Van coches?

Van 10 o 12 coches para llevar el avituallamiento: el agua, coca-cola, magdalenas,  los donuts, todo lo que se da por el camino. Van coches también por si alguno se ha lesionado: se ha torcido el pie, tiene una rozadura muy fuerte o una ampolla en la planta del pie. Son coches  que llamamos escoba porqué recogen todos estos caminantes lesionados

13. ¿Se suele retirar mucha gente?

Antes se retiraban muchos más, ahora se retiran bastantes menos; el secreto es no dejar participar des del principio a los que hacen La Pujada por primera vez.

14. ¿Cuánto cuesta apuntarse a La pujada?

Cuando empezamos se cobraba 500 pesetas y treinta años después cuesta 3 euros, es decir, lo mismo. Este precio incluye: una camiseta, un refresco, un donuts, un zumo, agua, magdalenas, kit-kat, … Todo esto tiene un coste de unos 10-12 euros y la diferencia la cubre el colegio. El próximo año tendremos que subir el precio porqué éste ha sido el primer año que hemos hecho un seguro de responsabilidad civil.

15.¿ Cómo se diseñan las camisetas ?

Las camisetas las diseña un primo hermano mío. tiene 91 años.

16.? Nos puedes contar alguna anécdota?

Subiendo por el camino de Montserrat desde Collbató, hubo uno que se fue hacia la ermita de San Juan en vez de San Miquel con lo que apareció arriba del todo y tubo que bajar por las escaleras del funicular.

Alumnes de l’USEE amb en Mariano