Salesians BADALONA

MENJADOR
El nostre menjador

COM HO FEM?

El menjador de SALESIANS BADALONA és un servei integrat i coherent amb el projecte educatiu de l’Escola.

Amb un servei de cuina pròpia, amb l’elaboració diària del menú a les nostres instal·lacions i amb un equip d’educadores i educadors format i preparat per atendre a tots els nois i noies del centre.

Volem que els nostres alumnes assoleixin uns hàbits saludables en la seva alimentació; promovent una dieta sana i equilibrada. A la vegada, amb el programa d’activitats elaborat per l’equip de monitors fomentar valors tan importants com el respecte, la tolerància i la companyonia.

Alta Menjador

Baixa Menjador

Menús diaris

APP SOMeal

El temps de migdia

Menjar de manera sana, descansar i convivència social.

Termini de presentació de sol·licituds:

Les famílies presentaran a les escoles les sol·licituds i la documentació corresponent, fins al dimarts 24 de maig.

Funcionament d'infantil

El temps de migdia és un moment on els infants han de menjar de manera sana i equilibrada, descansar i espaiar-se amb els companys i aprendre hàbits i unes pautes de convivència social. Els petits de la casa disposen d’un espai, a peu de pati, ple de llum i tranquil·litat que ens ha permès dur a terme el nostre projecte educatiu amb la millor qualitat.

Compromís educatiu, acompanyament i crear un clima de relació i confiança amb els petits i la seva família. Per aquest motiu, disposem de diferents canals de comunicació. Un d’ells, és l’aplicació per al mòbil “kinderclose familiar” que ens permet comunicar-nos en temps real, d’una manera còmoda i pràctica. Quan l’educador envia informació sobre el petit/a, la família rep una notificació en el seu telèfon. Disposeu dels menús, informem de com i quina quantitat ha menjat, si ha dormit, ha jugat… Tot plegat un pilar fonamental per ajudar als infants en el seu desenvolupament personal i emocional.

A causa de la pandèmia causada per la COVID-19, el servei de menjador ha renovat el pla organitzatiu per tal de garantir la seguretat i complir les mesures sanitàries, incorporant un nou torn per assegurar un bon funcionament i el compliment de les mesures de seguretat.

El servei es divideix en dos torns; un primer torn (12:50h-13:40h) format pels cursos de P3 i P4 d’EI. Els alumnes de P5 d’EI formen el segon torn (14:50-15:50h). Escalonadament, entren al menjador per fer l’àpat, en un espai distanciat, separat entre grups i cursos. Després de cada torn, el servei de neteja desinfecta totes les superfícies, estris i materials utilitzats.

Durant la consecució d’un torn, paral·lelament, l’altre torn s’ubica en diferents espais d’activitats monitoritzades (pati, aules polivalents, teatre…). Totes les activitats que es realitzen són dirigides i dinamitzades pel/s monitor/s de referències del grup d’infants. Un cop acabada l’estona d’esbarjo, el material utilitzat es desinfecta per la posterior utilització.

Distribució de materials i espais del pati d’infantil:

 

  Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
Carretons P3A P3B P3C P5C P4C
Sorral P3 P5D P3A P3B P3C P5C
Estructura P3 P5A P5B

P3A

P5D*

P3B P3C
Tricicles P5C P4A P4B P5D P3B
Bicicletes/Patinets P3C P5C P4A P4B P3A
Estructura P4/P5 P4C P5A P5B P4A P5D
Rodes P4B P4C P5A P5B P4A
Sorral P4/P5 P4A P4B P4C P5A P5B
Pilotes P3B P3C P5C P4C P5A
Pilotes P5B P5D   P3A P4B
Funcionament EP/ESO

El moment de menjador és un dels moments de desconnexió de la jornada acadèmica dels alumnes. La importància d’una bona alimentació acompanyada d’activitats lúdiques monitoritzades fa que sigui un moment especial pels alumnes.

A causa de la pandèmia causada per la COVID-19, el servei de menjador ha renovat el pla organitzatiu per tal de garantir la seguretat i complir les mesures sanitàries, incorporant un nou torn per assegurar un bon funcionament i el compliment de les mesures de seguretat.

El servei es divideix en dos torns; un primer torn (13:00h-13:45h) format pels cursos de primer, segon i tercer de primària. Els cursos de quart, cinquè, sisè i la ESO formen el segon torn (14:00-14:45h). Escalonadament, baixen al menjador per fer l’àpat, en un espai distanciat, separat entre grups i cursos. Durant la consecució d’un torn, paral·lelament, l’altre torn s’ubica al pati, en diferents espais d’activitats monitoritzades. 

Espais d’activitats i lectura

L’estona d’esbarjo en temps de pandèmia dificulta el benestar dels alumnes. Per aquest motiu, l’equip de menjador ha confeccionat una distribució innovadora que garanteix la distància entre cursos.

La distribució es divideix en quatre espais diferenciats:

  • Espai 1: Racó de música i Camp de Bàsquet.
  • Espai 2: Racó de jocs de taula  i camp de Futbol.
  • Espai 3: Camp de sorra: activitats amb cordes i Jocs tradicionals.
  • Espai d’ESO: bancs i camp petit de bàsquet.

Aquesta rotació ens permet que cada curs dins del seu torn estigui en un espai diferent cada dia.

T’ajudem

preguntes freqüents

COM PUC CONTACTAR AMB EL MENJADOR?

Per qualsevol comunicació o consulta en relació amb el servei de menjador, hem habilitat una adreça de correu electrònic específica per aquest servei: menjador.badalona@salesians.cat.

PUC PORTAR UN DIA PUNTUALMENT EL MEU FILL/FILLA AL MENJADOR?

Sí, només cal adquirir el tiquet a recepció abans de les 10:00 h.

COM S’ELABORA EL MENÚ DEL MENJADOR?

L’empresa SODEXO és l’encarregada de dissenyar el menú mensual, seguint unes pautes d’alimentació saludable d’acord amb la dieta mediterrània.

QUI CUINA EL MENJAR?

L’escola disposa d’una cuina totalment equipada on les cuineres realitzen els menús cada dia.

COM SE SERVEIX EL MENJAR?

A Educació Infantil els infants es troben els plats a taula. Per als alumnes de Primària i Secundària es fan servir safates amb les quals els nois i noies passen a recollir el dinar.

EL PEIX QUE SE SERVEIX ÉS FRESC O CONGELAT?

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, el peix que es cuina a l’escola és sempre congelat.

HI HA DIES AMB MENÚS ESPECIALS?

Durant el curs, certs dies poden tenir un menú especial per celebrar alguna festivitat(les celebracions de DON BOSCO i MARIA AUXILIADORA) o perquè es faci un dia temàtic o jornades gastronòmiques promogudes per SODEXO. En qualsevol cas, aquest sortirà indicat a l’informació del menú mensual.

Equip monitors:

monitors infantil:

Coordinació: Maria Lobo

P3

Antonia Moreno
Lorena Bautista
Júlia Pérez

P4

Andrea Ballesta
Aina López

P5

Sara Rodríguez
Montse Perez

monitors primària/ESO:

Coordinació: Fran Gómez

1r

Nadia Moreno
Laura Casanova

2n

Mª Rosa Almirall
Víctor Escoda

ESO

Montse Venegas
Daniel Muñoz

3r

David Rubio

4t

Ainhoa Sanz

Jordi Teixidó
Carlos Ribera

Cristina Risueño