Salesians Badalona

PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ

FM02

Auxiliar de fabricació mecànica i soldadura

CM01

Auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic

IC01

Auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics

PREPARA'T PER AL FUTUR

Ensenyament pràctic i real

Els Programes de formació i inserció (PFI) són programes formatius que tenen com a finalitat millorar la formació i la qualificació professional i afavorir la inserció laboral dels joves que no disposen del Graduat en ESO. Tenen com a objectiu afavorir la seva inserció laboral així com la continuïtat formativa, especialment en els cicles de grau mitjà de formació professional.

Oferim els següents Programes de Formació i Inserció:

  • PFI Auxiliar de mecanització, ajust i soldadura
  • PFI Auxiliar d’oficina de vendes i atenció al públic
  • PFI Auxiliar de muntatge i instal·lació d’equips informàtics.

Amb el suport del Departament d’Educació.

COM HO FEM?

Els nostres PFI estan en un entorn escolar educatiu ample. Tenim les etapes d’EI, EP; ESO i GM (postobligatòria), per tant PFI és la unió entre aquells alumnes que fracassen a l’educació secundària i volen continuar amb formació postobligatòria en un àmbit d’escola integral, amb una estructura escolar i l’atenció específica d’un claustre de professors amb molta experiència amb aquest col·lectiu.

TREBALLEM

El nostre pla d’acció

Tot l’equip de professionals del PFI vol contribuir a aconseguir que els nois i noies esdevinguin persones raonablement felices, amb vides equilibrades i capaces de dur a terme projectes de vida satisfactoris, amb famílies estimulants i treballs dignes.

El pla d’acció tutorial és l’eina essencial al PFI: l’atenció individualitzada, l’acompanyament i treballar temes personals, emocionals i socials per aconseguir motivació, continuïtat formativa o iniciació al món laboral, són tots plegats objectius prioritaris als nostres PFI.

La disponibilitat del professorat i l’adaptació metodològica i d’avaluació per poder arribar als alumnes.

La diversitat i varietat d’activitats i projectes per tal d’assegurar l’èxit del projecte.

 

Potenciem, des de l’acompanyament, l’autonomia i la responsabilitat de l’alumnat de cara a l’entorn laboral i al seu futur acadèmic en un bon ambient de treball.

La implicació dels alumnes en el nostre projecte d’escola perquè participin en activitats escolars.

L’atenció a la diversitat vers els alumnes amb més dificultats d’aprenentatge.

DESTAQUEM

Motivació

Treballem les actituds i hàbits que afavoreixen la maduresa personal i laboral de l’alumnat: treball per projectes i projecte integrat al final del curs. Les classes pràctiques es realitzen als nostres tallers de mecanització, comerç i aula d’informàtica. Primer contacte amb el món laboral amb 180 hores de pràctiques a l’empresa.

Acompanyament

L’acompanyament personal de l’alumnat és constant. Prestem atenció a la diversitat i donem suport a les necessitats de l’alumnat fent un seguiment acadèmic al llarg de tot el curs.

Orientació

Alt índex d’aprovats a la prova d’accés de grau mitjà i continuïtat acadèmica a cicles formatius. Els tutors presten gran atenció a l’orientació de l’alumnat per escollir el cicle de Grau Mitjà.

CALENDARI ESCOLAR

març 2023

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2
  • FP - Presència a la Fira d'Ensenyament de Badalona
3
  • FP - Presència a la Fira d'Ensenyament de Badalona
4
5
6
7
8
  • 1r ADM - Visita a Aiguasol
  • CFGM - Portes Obertes
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31