Propera obertura de DiscoverEU 2023: nous bitllets d’InterRail per viatjar gratis per Europa!

Escrit per RR.II.,

La Comissió Europea anuncia una nova edició del programa DiscoverEU que atorgarà bitllets gratuïts per viatjar de franc per Europa. El termini s’obre de l’11 al 25 d’octubre.

Compte enrere per a la propera obertura de DiscoverEU. Una iniciativa mitjançant la qual la Comissió Europea dóna bons de viatge per ajudar els joves de 18 anys a conèixer els països que formen la Unió Europea.

El programa s’adreça a joves que hagin nascut entre l’1 gener i el 31 de desembre del 2004.

A través de DiscoverEU més de 130.000 joves europeus des que es va posar en marxa el juny del 2018, han vist l’oportunitat de complir el seu somni, mitjançant un viatge gratuït per recórrer diferents països d’Europa.

La major part del viatge es farà amb ferrocarril. No obstant això, per donar el major accés possible als joves a tot arreu, els bons de viatge gratuïts també inclouran modes de transport alternatius com ara autobús o ferri.

Així mateix, quan no hi hagi altres mitjans de transport, s’autoritzaran els viatges amb avió, de manera que els joves que visquin en zones remotes o a illes tindran també l’oportunitat de participar en aquesta nova edició.

Els viatges han de tenir una durada d’entre 1 i 30 dies i han de començar en un país que sigui Estat membre de la Unió Europea.

Per poder ser admès en aquest programa cal tenir 18 anys complerts, així com la nacionalitat d‟un dels Estats membres de la Unió Europea en el moment de la decisió d‟adjudicació.

Els candidats elegits es convertiran en ambaixadors de viatge de DiscoverEU. Podran comptar les experiències de viatge a través de xarxes socials com Instagram, Facebook o Twitter, utilitzant l’etiqueta #DiscoverEU.

A l’anterior edició gairebé 30.000 joves van rebre un bonus de viatge i van emprendre la seva aventura viatgera en solitari o amb un grup d’amics. I és que DiscoverEU permet afegir fins a quatre amics al teu grup de viatge, fins i tot organitzar una quedada i combinar plans de viatge amb altres participants del programa.

Els candidats han de respondre cinc preguntes de resposta múltiple i una pregunta auxiliar. A partir de les respostes, la Comissió Europea classificarà els sol·licitants per nacionalitat. Els joves amb necessitats especials (mobilitat reduïda, discapacitat visual, etc.) tenen dret a rebre l’ajuda addicional corresponent.

Quants països es poden visitar amb DiscoverEU? Tens dues opcions:

– Opció fixa: el nombre de destinacions es limita a dos països o a dues ciutats d’un mateix país.

– Opció flexible: no hi ha límit al nombre de països. En canvi, sí que està limitat el nombre de dies de viatge. Per exemple, encara que puguis passar fins a un mes a l’estranger, dins d’aquest mes només pots viatjar un determinat nombre de dies (per exemple, amb tren).

https://youth.europa.eu/discovereu_es


Deixa un comentari

Nom *
Email *
Web