Visitem l’escola salesiana St. Patrick’s a Malta

Escrit per RR.II.,

Aprofitant la XIV Trobada Internacional d’escoles salesianes a Malta dels dies 16 al 19 d’octubre de 2024, un grup de professores participants d’aquesta trobada, visitem l’escola de Saint Patrick a Sliema (Malta). Ens va rebre el Rector Antoine Farrugia i ens va mostrar i explicar la presència salesiana a Malta.

La primera presència dels salesians a les Illess Malteses es remonta al 1903, només 15 anys després de la mort de Don Bosco. La primera casa que es va obrir va ser la de Saint Patrick a Sliema.

La missió salesiana es va estendre a totes les illes, obrint l’Oratori a Sliema, i més tard, al 1965, el Savio College a Dingli, una casa destinada a la promoció i formació de vocacions religioses, i que avui en dia, funciona com un alberg i campament.

Al 1898 es va col·locar en Sliema la primera pedra de la casa i escola per a nois Saint Patrick, la primera casa salesiana de Malta. La casa es va inaugurar en 1903 i es va construir també dos anys després, l’església. Al 1908 es va inaugurar l’Oratori de Sliema, davant l’escola, al carrer Sant Joan Bosco. Al maig de 1908 es va inaugurar el Teatre Salesià i un mes després, el 7 de juny, l’Oratori de Sliema va rebre els seus primers nois.

A l’any 1955, es va crear la Asociación de Exalumnes i, 10 anys després, davant l’escola i l’Oratori, al costat del teatre, es troba la Casa Provincial salesiana.



Deixa un comentari

Nom *
Email *
Web


Comptador de visites


Map Visitors

Map