Here we are! In Almada, Portugal!!!

Escrit per RR.II.,

Diumenge 19 i Dilluns 20 de Març de 2017

El diumenge de bon matí ens trobàvem l´expedició a l´aeroport del Prat.

Tots il.lusionats i amb ganes de passar-nos-ho bé i de gaudir amb l´experiència. Primera sorpresa,  en Jordi Rubio, ens retransmet tot el viatge: “això és el Google Maps, com es mouen les ales, que a prop estem del terra…” Segona, durant el viatge el passatge que va assegut enmig dels nens acaba jugant a cartes amb ells: quin remei… Tercera, “ens donen de menjar!!! avui que als avions no diuen ni hola, a nosaltres: entrepà, pasteta portuguesa i beguda.

  

Arribada a l´apartament. Edifici de dues plantes que estrenem nosaltres al centre d´Almada. Una passada de bonic, i al costat del riu Tajo. Dinem els onze una pizza estupenda, i de postres: dues boles de gelat. El temps acompanya i l´emoció també.

Tarda de passeig : primer la travessia en vaixell d´Almada a Lisboa i el descobriment d´una ciutat activa i viva, per continuar amb el recorregut en el tramvia 28, un mitjà vellíssim i amb un encant especial. Els carrers de la ciutat de gran inclinació i amb unes vistes magnífiques.

Els nanos, magnífics, gaudint de tot, i sense parar d´obsevar, preguntar, i obrir ells ulls com a plats.

Tornem a l´hotel després de quatre hores i com no hem berenat, un bon sopar a Almada. Patates, ous ferrats, bistec i arròs… no fos cas que ens apriméssim.

23 hores i a dormir, i a la primera llums apagades i silenci. Demà més.

Ah!! les tres profes amb iboprufeno i paracetamol que ja portàvem de casa: els nens perfectes!

Dilluns 20, primera presa de contacte amb la resta de l´expedició. Polònia, Rumania i els amfitrions: els portuguesos.

L´esmorzar de primera, igual que l´hotel.

Primera visita a l´Institut Emidio Navarro. Bones instal.acions i sobretot un menjador tot obert  i de cara al Tajo. Premi d´Arquitectura portuguesa. A continuació visita a l´Escola d´educació infantil i primària, on els nens ens reben amb el cant de benvinguda.

Dinem de cara al Tajo plats típics portuguesos: bacallà, “croquetes”, “bunyols”… en fi un buffet on tots demostrem que tenim “bona boca” començant pels nanos i acabant per les profes. Com a postre, pastelets de crema i pastís commemoratiu de la Trobada.

A la tarda toca l´activitat conjunta de les quatre expedicions: la plantada de les llavors. Els nostres nanos fan participar a tots el grup de 4t. de primària i plegats deixen, el que esperem siguin llenties, mongetes i faves d´aqui uns dies. La Cristina, la coordinadora de Portugal, ens ha promés que ens anirà enviant les fotos del creixement.

Segona activitat de la tarda. Fer un mural tots plegats. Conseqüència, quan els nostres nanos han començat han deixat la petjada de les seves mans, ens hem trobat amb 40 criatures amb les mans pintades, però amb gràcia, uns s´han pintat als altres. Ja veurem què diuen les famílies quan arribin a casa…

La resta de la tarda, la dedicarem a passejar per la riba del riu Tajo, i aprofitarem per sopar per algun dels restaurants que hi ha típics d´aquest barri vell de pescadors.

Conxita (+ Erasmus  Team)

 


6 Comentaris

Eva López ha dit:

What a great experience! I hope you have a fantastic time in Portugal!!! And don’t forget to practice a lot of English!!!
See you soon! ????????????

Lourdes ha dit:

How jealous I feel!!! such nice students and teachers in a new city to visit… it must be a GREAT experience! Enjoy it!!!
Lourdes Jiménez

Xavi ha dit:

Quines bones notícies! Ens hem enrecordat molt de vosaltres. Us seguirem amb atenció! Petonets per tothom ????

Joan Pau Garcia ha dit:

Si ho he llegit bé:
entrepà, pasteta portuguesa i beguda…Dinem els onze una pizza estupenda, i de postres: dues boles de gelat…com no hem berenat (je, je, je), Patates, ous ferrats, bistec i arròs… iboprufeno i paracetamol. No seria millor bicarbonat!!

Anna Segovia ha dit:

Quina gran experiència !
Gaudku a tope i torneu amb les maletes ben plenes de vivències !
Una abraçada

Jordi Moya ha dit:

Apa aquí. Tornareo rodolant. Que bé que us ho passeu. Ens n’alegrem molt!!!!!

Deixa un comentari

Nom *
Email *
Web