Alumnat Erasmus ja a les empreses!

Escrit per RR.II.,

Erasmus+ 2022-2023 ja a Toulouse!

Escrit per RR.II.,

Avui diumenge 21 de Maig i fins dissabte 10 de Juny alumnat i professorat acompanyant han marxat cap a Toulouse per viure l’experiència internacional d’aquest curs!


Toulouse a tout!!! Toulouse ho té tot!!!

Escrit per RR.II.,

Aquí podreu trobar molta informació sobre Toulouse, ciutat a la qual l’alumnat Erasmus residirà durant 3 setmanes!

https://www.turismo-toulouse.es/?fbclid=IwAR3M49qG8SQmUbpbcAKBWmJS_ZQ_F8L-ZFiqf4ifjvhnJjN3gac9FjhHmN4


Reunió informativa alumnat i famílies Erasmus 2022-2023

Escrit per RR.II.,

Aquesta tarda ens hem trobat famílies i alumnat Erasmus per donar més informacions de les mobilitats del pròxim Maig 2023!


Recordatori preinscripció Diploma Dual curs 2023-2024

Escrit per RR.II.,

Us recordem que fins el 31 de Maig de 2023 podeu fer la preinscripció online del Diploma Dual al següent link

www.academicaschools.es/inscripcion/1779

El programa Diploma Dual (títol de Batxillerat Dual) ofereix a l’alumnat l’oportunitat d’obtenir dues titulacions simultàniament: el Batxillerat del país d’origen i el nord-americà. Així, l’estudiant cursa en dues escoles a la vegada: a la del seu propi país de manera presencial i a l’americana de forma virtual.
A l’escola s’ofereix la possibilitat de cursar el Diploma Dual a través d’ Academica Corporation.

https://www.academica.school/

El programa consisteix en cursar, de manera simultània, el batxillerat català de forma presencial i el nord-americà online en horari extraescolar, obtenint així, la doble titulació. Es pot iniciar a 2n d’ESO i finalitza en obtenir els sis crèdits requerits, que representen el 25% del currículum del High School nord-americà. El 75% restant es convalida aprovant els crèdits del batxillerat català.

A banda d’una notable millora del nivell d’anglès, el Diploma Dual proporciona a l’alumnat una gran autonomia personal i agilitat en l’ús de les noves tecnologies. Els estudiants pensen i treballen en anglès, es poden comunicar diàriament amb professors nadius i participen en Live sessions amb altres companys d’arreu.

Quan finalitzen els estudis, els alumnes del Diploma Dual assoleixen la mateixa titulació que els estudiants nord-americans que acaben el High School, que està reconegut en tots els estats i totes les universitats nord-americanes.

El Diploma Dual és possible perquè el sistema educatiu nord-americà avalua els alumnes per coneixements i capacitats. Per tant, per obtenir l’American High School Diploma, l’alumnat del Diploma Dual no ha d’estudiar una mateixa assignatura dues vegades en anglès i català (matemàtiques, ciències…), sinó que només ha de fer les matèries específiques nord-americanes i se li convalida la resta.

El Diploma Dual l’iniciem mentre l’alumne cursa l’ESO (a partir de 2n d’ESO), i s’obté quan l’alumnat ha acabat i ha aprovat 2n de batxillerat (amb una nota mitjana igual o superior a 6).

No és necessari que l’alumnat que cursi el programa Diploma Dual faci el batxillerat al mateix centre educatiu en que es va matricular al programa mentre feia l’ESO. L’empresa Academica ha establert un conveni amb el nostre centre que possibilita que qualsevol alumne que marxa a fer el batxillerat en un altre centre pugui seguir matriculat al programa a través del nostre centre, amb les avantatges econòmiques que això suposa (us adjuntem el document, conjuntament amb la presentació que van fer a l’escola el passat mes de març)).

Restem a la vostra disposició per qualsevol pregunta i recordar-vos que, un cop heu formalitzat la preinscripció online, us arribarà un document, que un cop signat, l’heu de portar a l’escola (Consergeria) conjuntament amb el de les condicions econòmiques.


L’alumnat Erasmus 2022-23 al portal OLS (Online Linguistic Support)

Escrit per RR.II.,

L’alumnat Erasmus seguirà un curs d’idiomes a la plataforma OLS abans de les mobilitats, però primer cal que facin una primera avaluació (Placement Test).

Un cop feta aquesta prova que els permetrà conèixer el seu nivell d’idioma, podran accedir als continguts d’aprenentatge més adequats per a les seves necessitats. A més, trobaran excel·lents cursos als nivells A1, A2, B1 i B2 per a anglès i francès.

La plataforma OLS s’actualitzarà contínuament amb nou contingut. En qualsevol moment, podran tornar a realitzar una avaluació d’idioma per monitoritzar el teu progrés , tot posant a la seva disposició nous recursos d’idioma al seus taulers.

El fòrum OLS és també el lloc perfecte per posar-se en contacte amb altres participants d’Erasmus+. Al fòrum podran connectar-se i compartir el seu aprenentatge d’idiomes i experiències culturals amb els companys europeus.


DiscoverEU 2023

Escrit per RR.II.,

Tens 18 anys i resideixes legalment a un dels Estats membres de la UE o a un tercer país associat a Erasmus+?

Prepara’t per descobrir Europa!

DiscoverEU s’enorgulleix de formar part de la família del programa Erasmus+.

https://youth.europa.eu/discovereu_es

Per poder participar, has de:

  • haver nascut entre l’1 de juliol de 2004 i el 30 de juny de 2005 (tots dos inclusivament),
  • emplenar el formulari de candidatura en línia amb un número de document d’identitat, de passaport o de targeta de residència legal vàlid, (https://youth.europa.eu/discovereu/apply_es)
  • ser ciutadà o resident legal* d’un dels països següents:
    — un dels estats membres de la Unió Europea, inclosos els països i territoris d’ultramar (PTU), o
    — un dels tercers països associats al programa Erasmus+: Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia i Turquia.

Si la teva candidatura és seleccionada, podràs fer un viatge d’entre 1 i 30 dies de durada entre el 15 de juny del 2023 i el 30 de setembre del 2024.

La propera ronda de candidatures tindrà lloc des del dimecres 15 de març del 2023 a les 12.00 (migdia, hora de Brussel·les) fins el dimecres 29 de març del 2023 a les 12.00 (migdia, hora de Brussel·les).


L’alumnat Erasmus 2022-23 al portal Europass

Escrit per RR.II.,

Preparant ja els CVs i les cartes de presentació per les empreses europees.


Reunió informativa Diploma Dual 2023-24

Escrit per RR.II.,

Dimarts 7 de Març al teatre de l’escola famílies i alumnat interessats al Diploma Dual ens vàrem reunir per presentar-lo. Ens van acompanyar 5 dels alumnes que actualment l’estan realitzant i ens va explicar la seva bona experiència amb el Programa.

https://www.academica.school/


Els protagonistes de l’Erasmus curs 2022-23!

Escrit per RR.II.,

El Pol Garcia Carabi i l‘Alba Soriano Burgos (Activitats Comecials),

el Pau Simón Gómez, el Bruno González García i l’Eder Xavier Guerra Urgiles (Fabricació Mecànica),

la Fayna Desiré Delgado Cusme, el Roni Isai Lara Díaz i l’Eduardo Torres Gómez (Gestió Administrativa)

són l’alumnat Erasmus d’aquest curs.