Vas els dissabtes a l’escola a treballar, però gratis? De veritat que no cobres res de res per fer de monitor/a a l’esplai? Estàs perdent el temps, l’escola s’està aprofitant de tu, no tens vida, et quedes sense temps lliure… Aquestes són algunes de les frases que segur tots els voluntaris han escoltat alguna vegada i nosaltres, com no podia ser d’altra manera, també les hem escoltat de persones que estimem i que ens estimen. 

 

La veritat és que costa entendre el per què som voluntaris perquè és difícil d’explicar. Són sensacions màgiques que per molt que les expliques sempre perden l’essència si no les vius en primera persona. 

Els monitors i monitores del CJS Som-hi Tots! no cobrem un sou per fer la nostra tasca educativa, és veritat, però ens emportem altres aspectes que fa que cada dissabte tinguem ganes d’anar a veure els infants i joves de la nostra secció. No guanyem diners, però som rics i riques en les abraçades més sinceres dels nens i nenes, en petons que surten del cor perquè no saben com expressar-te d’una altra manera que t’estimen i que agraeixen el que fem per ells, en mirades còmplices quan tens vivències properes amb les joves, en post-its dient: GRÀCIES, en famílies que et diuen: menys mal que la meva filla t’ha trobat en el seu camí, en joves que et diuen que ets el seu referent i que amb nosaltres se senten segurs i segures, en polseres amb missatges bonics, en fotos amb mil somriures, som rics en les llàgrimes d’amor i estima després d’uns campaments d’estiu… Aquestes són algunes de les coses que  nosaltres ens emportem i que no volem canviar ni per un euro. 

Estem orgullosos de fer de VOLUNTARIS i no ens importen els diners perquè el que no deixarem MAI és d’educar en el lleure amb la passió amb la què ho fem cada dissabte. Perquè és important rebre tot això dels infants però és preciós saber que nosaltres també els aportem tot això que ells ens fan sentir.

A les imatges podeu veure una dinàmica que van realitzar els monitors per celebrar el nostre dia i les respostes dels joves de 3r i 4t de l’ESO que van aconseguir emocionar-nos.