Salesians Badalona

EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Iniciem competències, hàbits, valors i coneixements

L’educació Primària, que va des dels 6 als 12 anys, és una etapa que continua el camí d’experiències començat a l’etapa d’infantil i els prepara per a futurs aprenentatges.

COM HO FEM?

En el Projecte Educatiu de Primària, dels Salesians Badalona, eduquem els infants en el saber, el saber fer i el ser. Treballem per tal que siguin persones capaces de comprendre el món alhora que es coneguin a elles mateixes. Amb una autoestima positiva, emocionalment segures i equilibrades. Amb l’objectiu de fer una persona feliç que es mostra alegre i optimista i que estima la vida.

TREBALLEM

UN ESTIL PROPI

La finalitat de l’educació primària és contribuir al fet que els nostres alumnes desenvolupin les competències marcades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Han de ser competents en:

El tractament de la informació i competència digital.
En el coneixement i la interacció amb el món físic.
En l’àmbit artístic i cultural.
En l’àmbit matemàtic.
En l’àmbit lingüístic.

DESTAQUEM

Plurilingüisme
El català, castellà i anglès són presents en el dia a dia de l’escola i les seves activitats.

L’anglès el trobem en un dels ambients d’aprenentatge de CI i en una de les àrees complementàries de CM i de CS. A cicle mitjà es disposa de l’àrea de CLIL (Content and Language Integrated Learning) i a cicle superior de l’àrea d’SKILLS. L’objectiu d’afegir hores d’anglès a les marcades per currículum és reforçar i millorar la competència lingüística del nostre alumnat en aquesta llengua.

Altres activitats en llengua anglesa:

-Visualització d’obres de teatre.
-Participació en projectes eTwinning i concursos (Spelling Bee).
-Colònies en anglès a 6è.

Auxiliar de conversa

Cal assenyalar la presència de l’auxiliar de conversa a tota l’etapa. Amb aquesta figura el nostre alumnat interacciona amb una persona nadiua, la qual cosa fa que posi en pràctica estratègies que l’ajudin a fer-se entendre i aprenen una altra cultura.

Consciència fonològica

A partir de jocs els alumnes de CI acaben d’assolir l’acte d’escriptura de manera sòlida i significativa.

Ambients

A cicle inicial, els alumnes d’una manera autònoma i lliurement, trien i treballen diferents propostes amb l’enriquiment d’interactuar amb altres alumnes de 1r i 2n EP.

Projectes

Els alumnes de cicle inicial s’inicien en el treball cooperatiu, on es treballa l’autonomia, responsabilitat i respecte vers als altres. Aquesta feina es va consolidant en la franja de 4h de projectes interdisciplinaris que treballen a cicle mitjà i cicle superior. Els nostres alumnes aprenen a treballar de forma cooperativa, compartint i respectant diferents maneres de fer i de pensar. A cicle superior, són capaços d’interactuar alumnes de diferents classes d’un mateix nivell.

Educació emocional

Els nostres alumnes aprenen a regular les seves emocions i desenvolupen habilitats que els permetin ser feliços i afavorir les relacions socials amb els altres.

L'hort

apropa els nostres alumnes a la natura i juntament amb el “dia de la fruita”, en què tots esmorzem una peça de fruita, fa que els nostres alumnes adquireixin hàbits alimentaris saludables.

CALENDARI ESCOLAR

juliol 2024

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31