Salesians Badalona

EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Iniciem competències, hàbits, valors i coneixements

L’educació Primària, que va des dels 6 als 12 anys, és una etapa que continua el camí d’experiències començat a l’etapa d’infantil i els prepara per a futurs aprenentatges.

COM HO FEM?

En el Projecte Educatiu de Primària, dels Salesians Badalona, eduquem els infants en el saber, el saber fer i el ser. Treballem per tal que siguin persones capaces de comprendre el món alhora que es coneguin a elles mateixes. Amb una autoestima positiva, emocionalment segures i equilibrades. Amb l’objectiu de fer una persona feliç que es mostra alegre i optimista i que estima la vida.

TREBALLEM

UN ESTIL PROPI

La finalitat de l’educació primària és contribuir al fet que els nostres alumnes desenvolupin les competències marcades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Han de ser competents en:

El tractament de la informació i competència digital.
L’àmbit artístic i cultural.
L’àmbit artístic i cultural.
En el coneixement i la interacció amb el món físic.
En l’àmbit matemàtic.
En l’àmbit lingüístic.

DESTAQUEM

Plurilingüisme

El català, castellà i anglès són presents en el dia a dia de l’escola i les seves activitats.
L’anglès es troba immers tant als ambients de CI com als projectes de CM i CS. Altres activitats en llengua anglesa:
-Visualització d’obres de teatre.
-Participació en projectes eTwinning i concursos (Spelling Bee).
-Colònies en anglès a 6è.

Auxiliar de conversa

Cal assenyalar la presència de l’auxiliar de conversa a una de les àrees no lingüístiques com són la plàstica o l’educació física. Amb aquesta figura el nostre alumnat interacciona amb una persona nadiua, la qual cosa fa que posi en pràctica estratègies que l’ajudin a fer-se entendre i aprenen una altra cultura.

Consciència fonològica

A partir de jocs els alumnes de CI acaben d’assolir l’acte d’escriptura de manera sòlida i significativa.

Ambients

A cicle inicial, els alumnes d’una manera autònoma i lliurement, trien i treballen diferents propostes amb l’enriquiment d’interactuar amb altres alumnes de 1r i 2n EP.

Projectes

Els alumnes de cicle inicial s’inicien en el treball cooperatiu, on es treballa l’autonomia, responsabilitat i respecte vers als altres. Aquesta feina es va consolidant en la franja de 4h de projectes interdisciplinaris que treballen a cicle mitjà i cicle superior. Els nostres alumnes aprenen a treballar de forma cooperativa, compartint i respectant diferents maneres de fer i de pensar. A cicle superior, són capaços d’interactuar alumnes de diferents classes d’un mateix nivell.

Educació emocional

Els nostres alumnes aprenen a regular les seves emocions i desenvolupen habilitats que els permetin ser feliços i afavorir les relacions socials amb els altres.

L'hort

apropa els nostres alumnes a la natura i juntament amb el “dia de la fruita”, en què tots esmorzem una peça de fruita, fa que els nostres alumnes adquireixin hàbits alimentaris saludables.

CALENDARI ESCOLAR

setembre 2023

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
  • ESC - Fotos minerva
15
  • Tot 5è - Escola del Vent
16
17
18
19
20
21
22
  • Tot 6è - Bosc Vertical Dosrius
23
24
25
26
  • CI - Reunió famílies
27
  • CM - Reunió famílies
28
  • CS - Reunió famílies
29
30