Salesians Badalona

ACCIÓ PASTORAL

Més que una escola, una gran família.

Forma’n part.

Una escola solidària, oberta i compromesa

La nostra escola disposa d’un Departament d’Animació Pastoral que té com a objectiu animar un conjunt d’iniciatives en l’àmbit de l’Escola que facin del nostre centre un lloc on siguin una realitat la participació i el compromís vers un mateix i cap els altres. Així, doncs, la pastoral escolar és tota acció planificada i realitzada per l’escola, en nom de l’Església, amb una finalitat evangelitzadora i entenem per evangelització el procés mitjançant el qual l’escola prepara, anuncia, proposa i dóna continuïtat a la predicació i l’estil de vida de Jesús, com a camí per a trobar sentit a la vida i esdevenir persona feliç.

La pastoral escolar salesiana, segons el seu quadre fonamental de referència, està estructurada entorn a 4 dimensions fonamentals: la dimensió educativa-cultural, l’educació en la fe, la dimensió vocacional i l’experiència associativa. Tots els educadors/es de l’escola som -o hem d’esdevenir- subjectes (agents) pastorals. Però també tots els educadors/es som objecte de la mateixa pastoral. La pastoral, doncs, té com a destinataris tota la comunitat escolar no només els alumnes.

FER PASTORAL A LA NOSTRA ESCOLA VOL DIR

  • Fer present el missatge de Jesús.
  • Educar en valors.
  • Oferir experiències significatives de celebració, de pregària i de vivència de la pròpia interioritat.
  • Sensibilitzar envers els problemes de la societat i la realitat del món i portar al compromís.
  • Seguir els passos de Don Bosco en la sensibilitat pels infants i joves, i en la seva pedagogia, optant pels més necessitats.
  • Optar per l’àrea de religió com una àrea fonamental per a la construcció i formació de la persona.
  • Acompanyar, fer seguiment dels processos educatius, personals i vocacionals dels nostres alumnes.
  • Fer protagonistes els joves en totes les accions pastorals que portem a terme.

UN SOMNI PER A TU

A qui li agrada somiar? Tothom aixecaria la mà davant d’aquesta pregunta. No podem deixar de valorar el que tenim i donar-ne gràcies, però tots tenim desitjos personals, familiars i projectes pendents. Aquest curs parlarem dels somnis. “Un somni per a tu” és
el lema que ens acompanyarà.

Els salesians som hereus d’un somiador de primera categoria: Sant Joan Bosco. Ell va somiar infinitat de coses bones per als seus infants i joves i moltes les va fer realitat en mig d’un context social i religiós difícil. D’ell hem après que després de somiar, cal estar ben desperts.

Si volem fer realitat el nostre somni haurem de treballar de valent, lluitar i esforçar-nos per aconseguir-lo, perquè els somnis no s’acostumen a fer realitat per art de màgia.
Amb el panorama d’injustícies socials i amb un planeta castigat pel creixement descontrolat, és inevitable somiar, també, en un món millor. Cal que ens posem mans a l’obra i fem la nostra aportació solidària per aconseguir millores socials i ambientals.

Finalment, diem que no volem somiar sols. Volem compartir els somnis, els nostres desitjos i projectes. La unió fa la força i la nostra comunitat educativa unida pot ajudar els alumnes en el seu creixement i acompanyar-los per aconseguir els seus somnis cada dia.

Aquest serà un curs de somnis i de treball dur per fer-los realitat.

No deixem de lluitar, no deixem de somiar!