Salesians Badalona

ACOLLIDA MATINAL

Donem resposta al vostre horari

Per tal de facilitar la conciliació de la vida laboral amb els horaris escolars, l’escola posa a la vostra disposició des del primer dia de curs fins al darrer un servei d’acollida matinal de les 7.45 hores fins a les 8.45 hores.

Aquest servei està pensat per a les famílies en què els pares comencen a treballar molt d’hora al matí i necessiten que els nens i les nenes estiguin atesos mentre no comencen les classes, oferint un espai agradable i lúdic. També està pensat per a les famílies que necessiten utilitzar aquest servei d’una manera esporàdica i puntual.

Com funciona?

L’acollida és un servei educatiu de l’escola que s’integra dintre del Projecte Educatiu-pastoral Salesià amb l’objectiu de facilitar la conciliació personal i laboral de les famílies i atendre els alumnes que hi participen en un espai acollidor i amb un clar component lúdic on treballem valors i principis educatius en sintonia amb l’ideari i estil de l’Escola.
El monitoratge encarregat del servei vetlla per la seguretat i el benestar dels infants en aquest període de temps abans de començar les classes.
Les aules d’infantil, aula polivalent i pati ens proporcionen espais tranquils i agradables on els nens i les nenes poden realitzar diferents activitats. Per als infants més petits les activitats poden ser jocs de taula, trencaclosques, encaixos, contes… Per als més grans, pintura de mandales, llegir, estudiar…

PROGRAMACIÓ INFANTIL

A l’etapa d’Infantil tots els matins ens distribuïm en 5 petits grups per fer els següents racons, a més de ballar i cantar:

 • Racó de modelatge: un racó pensat per treballar la motricitat fina a la vegada que la imaginació i el joc simbòlic entre d’altres, donant forma a fantàstiques figures de plastilina, play-doh, fang…
 • Racó de puzles: un racó pensat per treballar la lògica matemàtica, l’habilitat espaial, el desenvolupant psicomotriu, la coordinació mà-ull, l’autocontrol i la concentració amb trencaclosques de diferents nivells.
 • Racó artístic: un racó pensat per deixar anar la nostra creativitat i imaginació. En aquest racó podem pintar amb diferents materials, retallar i enganxar diferents papers (cel·lofana, paper de Pinotxo, cartolines, papers de seda…)
 • Racó de construccions: Un racó pensat per treballar el desenvolupament psicomotriu, l’enginy, la creativitat, la coordinació motriu-visual i l’autocontrol. En aquest racó farem grans construccions!
 • Racó de contes: un racó pensat per treballar l’escolta, l’atenció, la comprensió oral, l’expressió oral i corporal i on farem créixer el nostre vocabulari. Un racó que ens farà viatjar pels contes i on viurem grans aventures amb personatges fantàstics.

PROGRAMACIÓ PRIMÀRIA

A l’etapa de primària, muntem els següents racons i espais, i tenint en compte el nivell evolutiu de cada alumne, els proposem diferents graus de dificultats:

 • Espai de jocs de taula: En aquest espai comptem amb jocs de cartes, jocs de tauler i dòmino, entre d’altres. Jugant ens relacionem, raonem, busquem estratègies, prenem decisions i posem en pràctica les nostres emocions.
 • Espai de creació artística: aquest espai està adreçat al desenvolupament de la creativitat i les destreses manuals. Es duen a terme manualitats de diverses temàtiques i amb gran varietat de materials, per fomentar l’experimentació, la imaginació, la curiositat i on potenciaran el seu caràcter i la confiança en ells mateixos.
 • Espai de jocs cooperatius i d’equip: els infants en aquest espai poden gaudir d’infinitat de jocs d’equip, tant a l’aire lliure com a l’interior, amb els que aprenen a compartir i adquireixen valors com la unió, tolerància i el respecte als altres.
 • Espai de la calma: on els nostres alumnes poden gaudir d’una estona de lectura, sentir música o conversar amb els seus companys i mestres abans de començar el ritme escolar.

PREGUNTES FREQÜENTS

COM PUC CONTACTAR AMB LA ACOLLIDA?

Per qualsevol comunicació o consulta en relació amb el servei d’acollida matinal, hem habilitat una adreça de correu electrònic específica per aquest servei: acollida.badalona@salesians.cat

PUC PORTAR UN DIA PUNTUALMENT EL MEU FILL/FILLA A L'ACOLLIDA MATINAL?
Sí, sempre que es necessiti. De totes maneres, quan sigui possible, demanem que ens informeu a través de l’adreça de correu: acollida.badalona@salesians.cat
EQUIP DE MONITORS
 • Coordinació: Maria Lobo
 • Montse Venegas
 • Sara Rodríguez
 • Júlia Costa