Fa disset anys que va començar l’aventura d’iniciar un projecte de l’activitat esportiva de futbol a l’escola, on el més important, des del principi, havien de ser les persones. Vam començar amb dos equips i, de mica en mica, hem anat creixent. D’aquells dos primers equips, son alguns dels entrenadors que actualment hi ha a l’escola. Durant aquests anys, molts dels entrenadors i ajudants que hem tingut amb els equips, han estat, i son, jugadors que han viscut, en primera persona, el dia a dia i la manera de fer de l’esport salesià.
L’aposta per la gent de la casa, per la gent que ha viscut des de dins aquesta forma de treballar i de viure l’esport, fa que la continuïtat de la l’estil esportiu salesià estigui assegurada.
L’activitat de futbol a l’escola és molt més que un simple joc. Es tracta d’una eina poderosa per fomentar valors i promoure la inclusió entre els estudiants.
A la nostra escola tots poden jugar a futbol, valorem la diversitat com a eina de creixement personal i solidaritat dins d’un esport d’equip tot valorant les diferències entre els nois i noies que practiquen l’activitat.
Som i serem una escola de futbol, una escola formadora on els nois i noies que volen practicar el seu esport preferit ho poden fer independentment de les seves qualitats i característiques. Tots poden fer futbol i tots han de sentir-se part de l’equip ja que, conviure amb companys i companyes que són diferents i que tenen qualitats diferents a les pròpies, forma part del creixement de cada infant.

A més, el treball en equip, la disciplina, la responsabilitat, l’esperit esportiu, la resolució de conflictes, la superació personal i el respecte són les bases del nostre projecte on, com sempre diem, és més important el treball dels valors que els resultats.
Som conscients de la importància de l’esport en la vida dels infants i els beneficis que comporta: salut física i mental, desenvolupament cognitiu i socialització.

Fruit de la seqüenciació dels objectius segons la seva edat, hem vist l’evolució dels jugadors i jugadores també en la competició on hem aconseguit tenir equips classificats a les competicions nacionals en totes les categories on es juguen i guanyat-ne lligues en algunes ocasions.
Hem competit amb alguns dels equips més importants de Catalunya i, sempre, sense oblidar la nostra idea i el nostre treball dels valors.
A més, hem guanyat diversos premis a nivell comarcal valorant el joc net i els valors de la nostra entitat. Aquest reconeixement, fa que estiguem, si es pot, més convençuts del camí que hem de seguir.

Tot i així, com sempre diem, el nostre objectiu principal, és que els nens socialitzin, facin esport i estiguin en un entorn adequat per al seu creixement tant esportiu com personal ja que creiem que aquest és el mitjà per aconseguir millors persones i, en conseqüència, millors esportistes.
Per nosaltres, l’èxit no és guanyar lligues i premis, és continuar tenint la confiança de les famílies, que, quan marxin, ho facin agraint la tasca dels entrenadors/es, que vulguin tornar i que, en definitiva, siguem una gran família en què tots anem en la mateixa direcció i tothom se sent a gust i important.

En resum, l’activitat de futbol a l’escola no només promou un estil de vida saludable i actiu, sinó que també és una eina valuosa per ensenyar valors importants i fomentar una comunitat inclusiva. A través del futbol, els estudiants aprenen lliçons que els seran útils al llarg de tota la vida.