Vet aquí que…, explicar històries en veu alta, segurament és una de les activitats més antigues de la humanitat. Fàcilment, ens podem imaginar els nostres avantpassats explicant, al voltant del foc, el que els havia passat aquell dia. Contant les seves experiències es varen començar a crear les primeres històries que, de mica en mica, s’anirien enriquint amb elements fantàstics fruit de la imaginació i de la creativitat. D’aquesta manera varen anar naixent els contes que servien per explicar alguns aspectes de la realitat, de la vida mateixa.

Amb el pas dels segles, els contes, les faules, les llegendes… es varen convertir en breus obres literàries, primer d’una manera oral i, després de forma escrita, amb un valor simbòlic molt interessant. Actualment, quantes vegades busquem un conte que ens ajudi a fer-nos reflexionar i explicar un tema concret, com per exemple, la gelosia, les mentides?

L’any 1991 es va establir que el dia 20 de març fos el Dia Mundial de la Narració Oral, d’aquesta manera es volia valorar tot el que aporten els contes. I a la nostra escola hem volgut celebrar aquesta diada. 

Aquest 20 de març, les aules de l’escola s’han omplert de paraules transformades en contes que han fet gaudir petits i grans, grans i petits. Les mestres i els mestres han narrat un conte al seu grup d’alumnes adequat a la seva edat. Així doncs, els infants han pogut gaudir d’una història explicada amb delicadesa i emoció. I els mestres, és clar, també han gaudit explicant el conte transmetent amor per les paraules escampades amb la seva veu.

Els infants d’infantil i primària han escoltat contes com ara: l’Elmer, En Tabalet, La favera màgica, Els cecs i l’elefant, El Picapedrer, l’Avi japonès…

I conte contat, conte acabat!