El passat dimecres dia 22 de febrer, l’alumnat dels PFI de Salesians Badalona va realitzar una fira d’art de diferents etapes històriques i estils artístics. Com ho van fer?
Es van fer grups de 3-4 persones i van escollir una obra d’art, fos escultura o pintura. Una vegada escollida l’obra, durant diverses sessions van fer una recerca artística i històrica entorn l’obra d’art: context històric, autor, estil, aspectes tècnics, simbologia… tot elaborant una fitxa tècnica.

Posteriorment, van recrear els quadres a mida gegant per al dia de la fira: imprimint en diferents DIN-A3, tallant, enganxant en un suport de porex…I vualà! Durant dues hores van fer una fira amb diferents paradetes amb obres d’art, de tal manera que els grups de visitants podien anar rotant per l’espai i escoltant les diferents exposicions de l’obra, tenint el quadre gegant com a referència per a poder entendre millor tota l’explicació.

Va ser una gran experiència d’aprenentatge, molt enriquidora a tots els nivells i que va permetre que l’alumnat de PFI aprofundís en el coneixement dels diferents moviments i etapes de la història de l’art.