Tot va començar amb un vídeo en què la Reina Carnestoltes intentava fer entendre al Callum i la Tricia, els nostres auxiliars de conversa, el cartell amb els seus manaments. Com que cap dels dos l’entenien gaire van decidir demanar ajuda als alumnes de 6è de primària. Aquests els van poder traduir un per un cadascun dels manaments i així ambdós van entendre que la setmana de Carnestoltes l’escola semblaria una mica boja.

“Si a l’escola et vols lluir, amb corbata o corbatí has de venir”. Aquest va ser el primer manament de la Reina Carnestoltes. Vam veure alumnat amb corbates o corbatins de tots colors, alguns fets per ells mateixos i d’altres prestats per algun membre de la família, com ara pares o avis.
Dimarts la Reina Carnestoltes va passar per les classes per tal d’assegurar-se que estàvem fent cas del que ens havia manat. I així era, tothom va cridar molt l’atenció, ja que s’havia de portar roba d’un sol color. Semblàvem les fitxes del parxís!
Dimecres va tocar guarnir-nos el cap amb un pentinat ben divertit. Vam veure trenes que feien de cua de la sireneta, recollits que semblaven magdalenes, cabell de diversos colors… l’originalitat es va fer present aquell dia!
Dijous va ser molt especial perquè vam poder triar la disfressa que volguéssim. La Reina Carnestoltes va tornar a passar per les classes i li va costar molt reconèixer qui era qui. Spiderman, dinosaures, cowboys, Minions… tothom va gaudir transformant-se! A més, a l’hora de pati, vam esmorzar tots junts el menjar tradicional de Dijous Gras, ja fos entrepà de truita, botifarra d’ou o coca de llardons.
Finalment, va arribar divendres, el dia de la gran festa! La Reina Carnestoltes ens havia avisat en un vídeo que es trobaria a algun lloc de la rua i que l’hauríem de buscar igual que fem amb el caganer al pessebre. A la tarda els contes van omplir l’escola de màgia i la vam estendre pel barri disfressats de personatges diversos, sempre cantant i ballant al ritme de la música. Els carrers estaven plens de gent amb cares de felicitat en veure Patufets, porquets i nans, entre d’altres. La cirereta del pastís va ser quan, en arribar a l’escola, els membres de l’AFA ens van donar un donut i un cacaolat per berenar i recuperar l’energia que havíem cremat donant-ho tot a la rua.

Va ser una setmana diferent, divertida i esbojarrada en què tots vam gaudir de la bogeria d’aquests dies fent els manaments i disfressant-nos de manera original. Ara només ens queda esperar-nos al curs vinent per tal de tornar a deixar volar la nostra imaginació i la il·lusió de gaudir d’aquests dies! El curs vinent, més i millor!