CLASSIFICATS PER A LA FINAL DE LA COPA CANGURCAT

Sis alumnes de 3r i 4t d’ESO, en Jan, en Pau, la Natàlia, la Júlia, la Noelia i l’Abel han representat a l’escola a la fase local de la Copa Cangurcat que es va celebrar dijous 19 de gener al TecnoCampus de Mataró. Ens expliquen l’experiència ells mateixos:

“Tot va començar molt malament. Quan vam sortir de l’escola vam estar a punt de perdre el tren (dos minuts més tard i no hauríem pogut arribar a temps). En arribar a Mataró, vam baixar del tren i vam haver de córrer per arribar a l’edifici, molt gran i modern, però curiosament no era ben bé com ens l’imaginàvem. Entrant a l’edifici vam tenir poc temps per preparar-nos, però la primera sensació que vam tenir quan vam veure tanta gent d’altres escoles va ser impactant. Sabíem que totes aquelles persones tenien un nivell molt semblant al nostre i d’alguna manera ens vam sentir una mica intimidats. En aquell moment, els nervis envaïen el nostre cos; tanmateix, quan van cridar el nostre nom i ens van donar concretament el número 13, aquells petits nervis que sentíem van multiplicar-se. Fins i tot movíem les cames per intentar controlar-los.

El temps va començar i tots ens vam posar a fer la feina. Ens vam repartir els fulls amb les preguntes i els fulls en blanc. A poc a poc, vam anar resolent els problemes. Quan algú acabava o en resolia un, el revisava un altre i ràpidament el portàvem a la taula de respostes. Així anàvem fent, però el temps va passar volant i cada vegada els altres grups cridaven més en encertar un problema, tot i això, quan menys ho esperàvem, només faltaven 7 minuts per acabar però anàvem segons. Aquest va ser un dels moments més intensos de tota la competició, ja que el marcador ja no mostrava res. Abans que el marcador es tanqués, el primer equip tenia molt més avantatge que nosaltres i ja començàvem a especular en quina posició quedaríem: tercers, segons o quarts. Tot i això, en aquests últims moments, vam arribar a guanyar molts punts gràcies a tres problemes resolts els quals tenien molt valor. Però això no ho vam saber fins al final.

Llavors va arribar el moment de la puntuació, tothom estava terriblement nerviós, i cada vegada que apareixia un nom a la pantalla desitjàvem que no fos el nostre. Així tota l’estona fins a arribar als tres primers. Les nostres esperances d’haver quedat primers anaven augmentant, i en el moment que vam veure que nosaltres no érem els segons, no ens ho podíem ni creure. Vam començar a cridar com bojos, i tothom ens mirava, però ja ens era igual perquè havíem guanyat i passàvem a la final.”

Moltes gràcies, Jan, Pau, Natalia, Julia, Noelia i Abel pel bon paper que heu fet representant l’escola. Enhorabona i sort per a la final que se celebrarà el proper divendres, 14 d’abril, a Montmeló.