Entranyable va ser la trobada dels nois i noies amb Don Bosco el matí de divendres durant la presentació del lema, que aquest curs tindran totes les cases salesianes d’Espanya: “Un somni per a tu”. Més de 1250 persones entre alumnes i personal de l’escola vam lluir les nostres samarretes verdes de “Somriu”. I així, amb un somriure d’orella a orella, vam rebre Don Bosco. Ell ens va explicar amb detall aquell primer somni que va tenir amb nou anys i que el va ajudar a interpretar la seva missió entre els infants i els joves. Mentre ens l’explicava un grup d’alumnes i professors l’escenificaven dalt de l’escenari.

“Somieu” ens va dir Don Bosco. “No deixeu de somiar i esforceu-vos dia a dia per fer realitat els vostres somnis”. “Confieu en Déu que us mira amb amor i, arribat el moment, ho entendreu tot”.

“Nosaltres, avui, som el somni de Don Bosco fet realitat” ens va recordar després en Salva Ramos, titular de l’escola: nens i nenes feliços, jugant en patis grans i aprenent en un ambient educatiu sa i estimulant.

Sabem que no hi pot haver una celebració salesiana sense ball. Divendres, per acabar la presentació del lema, un grup d’alumnes de l’ESO ens van animar la fi de festa amb una coreografia que vam continuar saltant i ballant. Gràcies per aquest regal. Tot plegat, van ser trenta minuts que vam compartir al voltant de la idea dels somnis i dels somriures.

Benvinguts al curs dels somnis!