Des de fa disset anys els alumnes de l’optativa d’educació visual i plàstica de 4t d’ESO amb la col·laboració dels de 2n, fan el pessebre de l’escola. Busquen un centre d’interès, i aquest any ha estat el lema de l’escola: “Un somni per a tu“.
Fa referència al somni dels nou anys de Don Bosco, on nens i nenes es barallaven i ell apareixia per posar-hi ordre. També apareixia en aquest somni la Mare de Déu. En el pessebre aquesta relació ens ha agradat posar-la de manifest posant una figura de Don Bosco, feta per un escultor mataroní i els nens i nenes han estat modelades pels alumnes de 2n d’ESO a l’optativa d’educació Visual. El naixement està situat a les quadres de la casa on va viure Don Bosco durant la seva infància, a Becchi, i el paisatge vol representar les muntanyes italianes properes als alps italians.

El procés de treball ha estat en grups i aquests han fet diferents propostes de com podria ser el pessebre. Una vegada triada l’opció més viable, cada grup ha dut a terme una part del projecte. Els alumnes de 2n també han treballat en grups i han decidit quina relació tenia cada figura (uns que es barallaven, un altre estirava la cua a un gos…).

El pessebre ha estat realitzat principalment amb poliestirè, escaiola, suro i molsa. S’ha pintat amb pigments, pintura acrílica i alguns retocs amb olis.

Les figures que han fet els alumnes de 2n d’ESO estan fetes amb fang, després s’ha portat a coure i s’han pintat amb pintura acrílica i algun petit retoc de pintura a l’oli.

Les mides del pessebre són d’1,80 metres d’amplada per 1,20 m. de fondària i podreu veure’l, com cada any, a l’església de l’escola.

Aquest curs, el pessebre s’ha presentat a dos concursos. El que ha organitzat l’Associació de Veïns del Barri Progrés i el que ha organitzat la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) en motiu dels 800 anys del primer pessebre de sant Francesc d’Assís a Greccio. Tot el procés ha estat una experiència molt gratificant i els participants estan molt satisfets del resultat final de la seva obra.

No deixeu perdre l’oportunitat de veure’l!