El passat dissabte, dia 6 de maig, va tenir lloc la Festa de la Federació Don Bosco a la nostra escola. Tots els infants i joves dels diferents esplais salesians i salesianes ens vam reunir i ens ho vam passar molt bé, gràcies a la plataforma audiovisual Fedefilx i tot el que va succeir quan un pirata informàtic va intentar trastejar-la.

Tot va començar quan l’Anonymous volia fer realitat el seu somni de conèixer els personatges de Minion i va tocar alguna cosa que no havia de tocar del seu ordinador. De cop i volta, van aparèixer els personatges de les pel·lícules i sèries més famoses de Fedeflix, però alguna cosa passava perquè havien perdut el seu valor principal i pel qual són famosos.

A continuació, els infants de primària van fer una gimcana amb jocs divertidissims per poder trobar el valor que els personatges no van portar a la vida real. En canvi, els joves de secundària, van anar a la platja i mitjançant jocs van poder aconseguir les insígnies dels valors dels seus ídols de les pantalles.
Després de dinar, els més petits van fer jocs per diferents equips. Un moment molt maco de veure i compartir amb ells perquè, tot i que molts s’acabaven de conèixer, van cooperar i jugar per tirar endavant el seu equip, aspecte que els va fer guanyar els valors que cada personatge havia perdut i poder-li retornar-li.
Els de l’ESO van fer un gran joc per equips relacionat amb la sèrie Stranger Things amb unes mini proves ràpides i creatives per poder recuperar la vida quan els Demogorgons guanyaven al pedra, paper i tisora. Amb cada una de les proves es treballaven també valors importants que podem veure a les sèries de Fedeflix i que preocupen als joves perquè també els trobem a la nostra societat i, dia a dia, com per exemple el feminisme, racisme, diversitat, entre d’altres.

Per concloure la tarda, després de berenar, ens vam reunir al pati tots els participants des d’EI4 fins a 4t d’ESO per fer les bones tardes. Va ser meravellós veure com tothom podia reflexionar sobre el dia, dels valors interioritzats i quan els trobem en el nostre dia a dia. Com totes les festes, vam fer algun que un altre ball i ens vam acomiadar dels nostres amics d’altres centres juvenils.

Després, els monitors i les monitores vam poder reflexionar de com aquesta Festa ens dona identitat com a Centre Juvenil i la importància que els nostres infants, però sobretot joves, vegin que igual que ells, hi ha més persones que cada dissabte van al Centre Juvenil i treballen per ser crítics i millors persones amb uns referents molt concrets: Don Bosco i Maria Mazzarello.

Gràcies a l’Equip de monitors i monitores que han possible aquesta gran festa!