Avui al matí, a les 11, ens hem trobat tota la comunitat educativa de l’escola, i les famílies que han volgut assistir-hi, al pati i l’església de l’escola per retre un sentit homenatge a les víctimes de l’esfondrament de l’edifici del carrer Canigó. La pluja no s’ha volgut perdre aquest acte i per això s’ha fet l’acte en dos espais diferents.
Ha estat un gest solidari que ha començat amb un breu parlament del titular de l’escola que ens ha fet la benvinguda i ens ha agraït la presència i ens ha dit: ”Estem aquí perquè volem fer un acte senzill, però ple de sentiment i emoció, un gest d’estima i solidaritat amb les persones que han patit les conseqüències de l’esfondrament d’aquest dimarts i que ha afectat molt directament algunes famílies de l’escola.
Volem manifestar que sentim molt el que ha passat, que volem ser Comunitat Educativa que acompanya i se solidaritza amb qui pateix. Avui, sentim que ens falta una part de la nostra família salesiana, i ho volem expressar estant tots i totes aquí reunits, en actitud de respecte i silenci.
La veritat és que davant el dolor i el patiment a vegades no sabem què dir, com reaccionar…, sentim ràbia, tristor, impotència… Potser l’únic que podem fer és estimar, abraçar, posar el nostre cor; acompanyant-nos, com estem fent en aquests moments, treure de nosaltres mateixos el millor que tenim. I manifestar que el més important són les persones.
Tanmateix, vull agrair a tot el professorat i personal de l’escola, a moltes famílies i a nombroses entitats i institucions que han contactat amb nosaltres, l’oferiment d’ajuda constant, les mostres de condol i estima que ens han fet palès, especialment en relació a les alumnes que han perdut la seva mare en una situació tant tràgica.
Gràcies a tots i totes!”.

Seguidament, s’ha fet un minut de silenci i l’acte ha acabat amb una pregària.
Ha estat una estona de recolliment i de reflexió que ens han ajudat a sentir-nos més units i recordar-nos que som una família tant en els moments d’alegria com en els de dificultat.

Així mateix, l’acte ha servit per mostrar gratitud per totes les mostres de suport i d’ajuda que s’han rebut aquests dies.