Des de l’escola, amb el suport de l’AFA, hem decidit fer difusió de la campanya que ha organitzat La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC) sobre els beneficis de la lectura en veu alta a casa.

A Primària dediquem pràcticament cada dia entre vint i trenta minuts diaris a la lectura en silenci dins del moment de l’entrada relaxada, però aquesta campanya demana que, a més, si podeu dediqueu uns altres 15 minuts a casa en veu alta, fins els 12 anys, és a dir, a l’acabar l’etapa de Primària.

Els beneficis són múltiples i estan reconeguts pel professor i investigador en neurociència David Bueno:

  • Millora la comprensió lectora.
  • Desenvolupa tècniques d’expressió oral de primera necessitat.
  • Enforteix els vincles entre els qui la realitzen.
  • Millora la capacitat d’escolta.
  • Potencia el pensament crític i creatiu.
  • Enforteix les habilitats creatives de qui hi participa.

Per tot això, us animem a què dediqueu aquest quart d’hora diari amb els vostres fills i filles, els estudis indiquen que si es fa en els dotze primers anys de vida, es pot guanyar un curs escolar.

Si voleu participar-hi trobareu recomanacions de llibres per franges d’edat, que de ben segur us seran molt útils.

Trobareu informació més detallada al web de CCAPAC i finalment us recomanem que si hi esteu interessats participeu al webinar gratuït que organitza la Fundació Escoles Cristianes de Catalunya el proper dimecres 4 d’octubre a les 7 de la tarda, cal inscripció prèvia.

Esperem que aquesta informació us resulti útil i entre tots aprofitem els beneficis que aporta la lectura en veu alta a casa i que repercutiran positivament en la vida dels vostres fills i filles.