La xarxa de centres salesians de FP

El llançament de DB Tech Europe es va celebrar divendres passat, 20 d’octubre, a Roma, en un acte presidit pel Rector Major, el cardenal Ángel Fernández Artime, que va animar a que, a través d’estructures com DB Tech Europe, es continuï treballant per i per als nostres joves, especialment pels més necessitats.

L’escola va ser present a la XIII Trobada anual de Coordinadors de Projectes europeus Salesians a Roma, els dies 18, 19 i 20 d’octubre 2023. Els responsables d’internacionalització de centres salesians de tot Europa van posar en comú la seva feina i van establir noves vies de col·laboració.

La trobada va comptar amb 88 participants de col·legis, centres de FP i inspectories de 9 països europeus diferents (Alemanya, Bèlgica, Eslovàquia, Espanya, França, Hongria, Itàlia, Malta i Polònia) i es va parlar dels projectes en curs de la Unió Europea i el desenvolupament de noves associacions i estratègies per aconseguir nous objectius en la Formació Professional. També es van presentar els seus diferents projectes i es van oferir oportunitats de col·laboració entre els centres d’FP i les empreses amb qui es treballa.

Durant aquests dos dies, els responsables de projectes es van poder donar a conèixer i actualitzar els contactes prèviament existents dins de la xarxa europea. A continuació, es va presentar DB Tech Europa, xarxa que enforteix el compromís dels Salesians de Don Bosco en la Formació Professional i l’objectiu del qual és estar representats davant les institucions europees i els actors clau per influir i contribuir al desenvolupament d’una agenda europea per a aquesta etapa. La presentació va anar a càrrec de Piero Fabris, director executiu de DB Tech Europe.

La segona jornada va anar encaminada cap a l’intercanvi de bones pràctiques i l’oferta d’iniciatives i projectes sobre els quals poder començar a treballar immediatament per al proper any.

La xarxa de treball salesià i aquestes trobades faciliten en gran mesura la cerca de socis entre les escoles participants, l’aspecte més ben valorat entre els membres i que permet ampliar l’oferta als estudiants de la nostra escola.