Aquesta setmana la Facultat de Ciències de l’Educació de Blanquerna ha celebrat la primera setmana Alumni amb l’objectiu de fer una mirada panoràmica al passat per construir el futur. En aquesta primera edició han comptat, entre d’altres, amb la participació de dos mestres de Salesians: l’Eulàlia Bargalló, de Salesians d’Horta i en Jaume Comas, de Salesians Badalona. Tots dos han estat convidats per la professora Imma Pallarès que els ha demanat que compartissin la seva experiència docent.

L’Eulàlia Bargalló ha participat de la sessió de seminari-pràcticum amb els alumnes de 2n del Grau d’Educació Primària explicant la seva vivència com a mestra especialista de música i coordinadora de cicle superior. Ha fet una breu explicació de la seva vida laboral i aprofitant el format de petit grup que els seminaris ofereixen, els alumnes han pogut anar preguntant i compartint els neguits sobre l’educació i la feina.

Per la seva banda, en Jaume Comas ha explicat als alumnes de didàctica de la llengua i la literatura, també de 2n del grau d’Educació Primària, la seva experiència com a docent fent èmfasi en el bon record i les portes que li va obrir els diferents períodes de pràctiques. Així mateix, ha argumentat que tot i la molt bona formació inicial rebuda, en el moment actual caldria posar l’èmfasi en la neurociència i en saber com aprenen els alumnes. Després d’aquesta sessió, en Jaume també ha participat de l’entrevista “un cafè amb alumni” que li ha fet en Manel Noguera en què han compartit diferents situacions del dia a dia a l’escola.

Per a ambdós ha estat una experiència molt gratificant poder compartir amb els futurs mestres les seves vivències i s’han mostrat molt agraïts de poder explicar la transformació i el canvi de paradigma educatiu que s’ha produït a les escoles salesianes des que van acabar els seus estudis a Blanquerna.